Netflix s-a lansat in Romania acum cateva zile. E putin gresit spus „lansat in Romania”, pentru ca defapt s-a lansat in 160 de tari noi, dar a venit si la noi. Bun, odata lansat lumea a inceput sa se planga de cateva lucruri, multe pe buna dreptate. Cateva dintre ele sunt chiar in titlu si va vom spune cum puteti sa le rezolvati.
Insa pe langa faptul ca nu avem parte de cea mai buna calitate, ca e putin continut in comparatie cu alte tari si ca nu avem subtitrari in romana, multa lume se plange ca pretul e mai mare decat in SUA, unde puterea de cumparare e incomparabil mai mare decat in Romania. Aici nu va pot ajuta, sa speram doar ca, poate, candva in viitor, oficialii Netflix se vor gandi sa ajusteze preturile in functie de tara in care vand serviciul.
In fine, revenind la problemele de mai sus, sa va spun cum puteti sa rezolvati o parte din ele.
Calitate mai buna. Ca sa va asigurati ca aveti o calitate mai buna a video-urilor de pe Netflix puteti sa faceti doua lucruri. Primul si cel mai simplu, este sa mergeti in contul vostru si sa puneti calitatea imaginii la maxim. Se face in urmatorul fel: Dreapta sus pe nume -> Your account -> Playback settings -> Puneti pe High.
A doua varianta este sa fortati calitatea maxima a video-ului. Puteti sa faceti asta in doua moduri. Primul este sa apasati Ctrl+Shift+Alt+S in timpul redarii si sa puneti cel mai mare bitrate pentru video, chiar si pentru audio daca vreti. Al doilea mod e sa instalati extensia de Chrome SuperNetflix care va pune un buton pentru asta in dreapta sus si o sa va mai ajuta si la subtitrari.
Din nefericire, va spun ca pe Chrome si Firefox nu puteti reda video mai bun de 720p, daca vreti 1080p trebuie sa mergeti pe IE 11, Edge sau Safari pe Mac OS. Am vazut ca scurtatura Ctr+Shift+Alt+S merge si pe Edge. Diferenta nu mi se pare, cel putin deocamdata, semnificativa pe ecranul PC-ului: 24 inch, Full HD.
Subtitrari in romana. Daca vreti subtitrari in limba romana mai aveti de asteptat pentru cele oficiale. Insa puteti sa va puneti voi o subtitrare folosind tot SuperNetflix, extensia de Chrome de mai sus. Netflix accepta doar subtitrari de tip .DFXP, insa am o veste buna: subtitrarile de tip .SRT se pot converti in .DFXP folosind SubFlicks.
Mai mult continut. Ceea ce v-am spus pana acum e valabil doar pe PC si doar in browser. Ceea ce o sa va spun acum este doar pentru Windows, din pacate. Cu alte cuvinte, daca vreti sa folositi Netflix pe Android, iOS sau pe un smart TV compatibil (care, apropo, incep de pe la 1250 lei) atunci trebuie sa va multumiti cu lista clasica de materiale video, cu subtitrarile in engleza si cu setarile video compatibile pe acele sisteme de operare.
Insa pentru Windows mai avem un as in maneca. Se cheama Smartflix. Nu suporta subtitrari custom (cel putin deocamdata) insa permite redarea intreg continutului Netflix, din toata lumea. De vazut se vede foarte bine si merge chiar si cu contul facut in Romania. 🙂
Dar, cum va spuneam, este doar pentru Windows. Cine stie, poate pe viitor ii vor face cate o aplicatie si pentru sistemele mobile. Sau poate il vor da jos cei de la Netflix…
Din pacate, nu le putem avea pe toate. Daca vrem mai mult continut atunci trebuie sa renuntam la subtitrarile in romana. Smartflix te ajuta sa vezi tot continutul Netflix, de oriunde ai fi, fara VNN.
Ramane de vazut cat de util este Netflix in urmatoarea perioada, prima luna fiind gratuita. E clar ca fara Smartflix ai putin continut si nu cred ca merita 10 euro pe luna abonamentul. Compania spune ca aduc continut nou in permanenta, ramane de vazut ce inseamna si asta.
Voi ce ziceti, v-ati prelungi abonamentul la Netflix? Daca da, in care varianta?
sa vedem daca am inteles bine…netflix ofera un continut redus de filme, la o calitate video slaba, fara subtitrari in romana, totul incepand de la 8(daca nu ma insel) euro pe luna? intr’adevar, este o „oferta ce nu poate fi refuzata! :))
de ce sa iei un android box(preturi de la 300 ron, unul decent) si sa vezi (cu XBMC) ce filme doresti(la o calitate full hd si cu subtitrari in romana) fara nici un ban, cand putem opta pt oferta netflix?! :))
La noi s ar vinde cu maxim 5 euro… Nu cred ca va avea așa mare atracție dupa ua gratis! App, ce XBMC?
Daca vreti sa accesati tot continutul din browser e de ajuns sa treceti printru-un proxy toate requesturile catre *.netflix.com/*. Contentul merge accesat in continuare direct, fara proxy. Inainte sa treceti prin proxy trebuie sa stergeti cookies de pe netflix.com. Puteti face treaba asta cu un client de tor setat sa iasa doar prin usa si addonul foxyproxy. Treaba asta cred ca ar merita un articol
Problema este ca noi aven internet de mare viteze, fara limite de data plan.
Normal ca nu prea vor avea mare succes in Romania.
Daca incearca cu un pret mai mic si calitate foarte buna de la Full HD in sus poate sa le iasa ceva.
Pai pentru continut putin, lipsa de subtitrare si mai multi bani decat in SUA nu vad de ce m-as abona.
PC si browser nu inseamna neaparat Windows 🙂
Multa lume confunda Netflix cu terrentul…Nu pot sa spun ca eu nu iau filme de pe torrent…gratis…dar nu poti compara o companie care cumpara filme pentru distributie cu un torrent care fura filme…Si din nou e chestia aia…ca ii injuram pe aia care fura…dar noi furam zilnic….
singurul care confunda ceva aici esti tu pentru ca am impresia ca pui semnul egal intre puterea de cumparare a americanului si cea a romanului. pai, le desparte cel putin un … 0.
Ca sa faci o comparatie reala ar trebui sa aduci puterile de cumparare la numitor comun, adica sa imparti cei 8$ la 10 (cel putin) si apoi sa faci un sondaj despre cati oameni ar considera ca merita sa-si cumpere un abonament lunar pentru 3,2 lei (0,8$) la netfilx si cati ar prefera sa dea jos ilegal filmele de pe net, in continuare.
Nici nu ai nevoie de torrente bre pe care oricum le descarci in cateva minute cu vitezele de la noi.
Pur si simplu sunt site-uri care ofera continut asemanator gratuit. Or fura si aia dar de ce sa ma intereseze pe mine?
Eu zic sa ne bucuram cat in Romania nu sunt restrictionate descarcarile online, nu mai este foarte mult si vom ajunge ca germanii sau francezii.
Nu se face asa comparatia…Ca daca eu produc ceva…si vreau sa vand acel produs cu 1$ ca asa fac eu profit…il vand si in America cu 1$ si in Somalia tot cu 1$…ca pe mine nu ma costa sa produc acel produs mai ieftin daca il vand in Somalia…Poate va costa si mai mult in Somalia fata de SUA daca din cauza de taxe, transport, etc… costurile mele ajung mai mai acolo. De aici si prostia ca preturile sunt mai mari la noi ca afara…Nu sunt mai mari…dar intradevar puterea de cumparare este mai mica…Asta e viata…Nu pot fi toti pe locul 1
Da, dar fac pariu ca produsul pe care il vinzi in Somalia are o calitate mult mai proasta decat cel facut in SUA.
Ei nu au luat in considerare faptul ca torrentul este o resursa nelimitata in Romania.
FL for life…
Torrentz.eu for life… 🙂