Producatorii OLPC au luat in considerare comercializarea laptopului publicului larg. Desi numele generic este de „laptopul de 100 $”, pretul real al acestuia se invarte undeva in jurul la 150 $. Pentru a putea intra in posesia laptopului, potentialul client trebuie sa achite aproximativ 300 $, ca urma a politicii OLPC, care stipuleaza ca pentru fiecare laptop cumparat, trebuie sa fie donat unul elevilor din tarile aflate in curs de dezvoltare.
Astfel, practic din banii clientului se cumpara doua laptopuri, unul pe care il primeste, iar altul care este donat. Pentru a asigura transparenta acestui proiect, clientul va primi doua chitante, si pentru laptopul donat. Ebay, partener OLPC de peste 18 luni s-a oferit sa promoveze actiunea de vanzare, eliminand comisionul, precum si o parte din taxele de transport pentru laptopurile cumparate de pe ebay, astfel ca pretul final sa nu depaseasca cu mult 150 $.
Linux Insider
Te rog da si sursa, pentru ca au fost destul de multe discutii pe tema. BBC a afirmat acest lucru iar Arstehnica intr-un interviu a infirmat acest lucru.
Pentru sustinerea programului in Romania am decis deschiderea unei liste de semnaturi. Rugam sustinatorii sa voteze. Lista este disponibila la adresa: http://olpc.ispot.ro.Va multumim.
Consider dorinta de a aduce OLPC in Romania aduce o palma grea peste fata importatorilor de hardware. In ciuda a ceea ce se crede, cine isi doreste un PC si-l poate cumpara fara probleme, iar OLPC chiar nu-si are rostul in Ro.
Daca vrei neaparat laptop da insa poti cumpara un sistem bunicel second-hand pe banii aia (la 4 milioane am vazut niste hp-uri bune de invatat ce-i ala PC) asa ca nimeni nu are dreptul sa se planga ca nu isi poate permite un PC. Daca vrea si-l poate lua.
Fara gluma, Romania nu este lumea a treia (care este adevarata destinatara). Foarte multi pot da cateva milioane (acum sute de lei) pe un calculator. Desi cum am spus mai devreme, eu mi-as cumpara unul pentru a-l lua la scoala (nu mi-as lua laptopul)