Am observat in ultimii ani o ascensiune a sistemelor audio de tip standalone asa cum este si boxa pe care urmeaza sa o prezint. Aceste sisteme audio sau mai bine zis boxe de sine statatoare, sunt gandite sa le poti folosi oriunde. Am testat TMAX10, o boxa Panasonic care poate functiona alimentata de la o baterie externa.
Pe numele ei complet SC-TMAX10, aceasta boxa este gandita pentru petreceri sau pentru cei care vor un sistem audio bun dar nu au suficient loc in casa.
Fiind o boxa de sine statatoare ce include si partea de amplificare inseamna ca o poti pune oriunde fiind construita dintr-o singura bucata. Personal as denumi tipul acesta de sisteme audio simple boxe portabile.
Ai nevoie doar de un cablu de alimentare si totul este gata deoarece boxa integreaza absolut toate functiile de care ai nevoie si dispune de toate sursele disponibile pentru a putea asculta muzica.
TMAX10 este un produs nou care ofera ceva inedit in aceasta nisa. Pe cat este de mare si de impunatoare ea poate functiona doar cu o simpla baterie externa. Atat.
Sa trecem putin prin specificatii:
- Dimensiune woofer – 20cm
- Dimensiune tweeter – 2x 6cm
- Surse de redare: CD, USB, Bluetooth, Radio
- Putere iesire: 300W RMS
- Egalizator: presetat local
- Functie karaoke
- Porturi: USB, intrare auxiliara, intrare optica si 2x mufa microfon (jack)
- Putere consumata: 47W
- Dimensiuni: 28.5 x 58.5 x 30.3 cm
Constructia lui TMAX10 este buna dar nimic care sa te surprinda. S-a folosit plastic pe partea frontala, insa incinta difuzoarelor este din lemn. La prima vedere nu ai zice, insa daca o studiezi bine o sa vezi ca este doar imbracata in plastic pentru un aspect mai tineresc.
Pentru a atrage publicul tinta dispune si de un sistem de iluminare albastru pe partea frontala.
Toate butoanele sunt amplasate sus alaturi de potentiometrul de volum care arata ca un platan de la un pupitru de DJ. Se simte foarte bine cand rotesti de el.
Butoanele sunt cele pe care le vedeti si in imagine si nu cred ca mai au nevoie de nici o prezentare.
Problema la aceste sisteme audio este calitatea sunetului, de cele mai multe ori proasta. Recunosc ca eram putin sceptic in privinta lui TMAX10, insa inca de la primele secunde am observat ceva complet diferit, o alta abordare.
Sunetul este fix asa cum trebuie sa fie pe un sistem audio de la un brand cu pretentii: bun! Am auzit sisteme de acest gen de la branduri destul de cunoscute pe plan local si destul de accesibile, insa tot ce au reusit sa-mi provoace a fost greata.
TMAX10 se aude mult peste ateptarile mele si probabil si peste asteptarile celor care vad pentru prima data un astfel de sistem. Eu vad o astfel de boxa intr-o sala de sport, la un gratar sau intr-o casa unde spatiul este mic si nu poti instala un Home Cinema, dar vrei o experienta audio buna.
Trecand peste luminite si efecte de DJ de care personal nu m-am atins, insa care vor fi foarte apreciate de cei mai tineri, aceasta boxa de la Panasonic mi-a intrecut toate asteptarile.
Bassul este profund si clar, fara distorisuni, iar vocile sunt calde, naturale si placute. Ca termen de comparatie am avut sistemul meu Microlab Solo 6C si o placa audio Creative. Stiu ca nu se pot compara, insa sunetul este similar si aproape la fel de placut.
Marele avantaj al lui TMAX10 este multitudinea de surse si faptul ca poate fi alimentata de la o baterie externa. Aici sunt cateva precizari. Daca la priza poti folosi boxa la un volum foarte ridicat pana iti bat vecinii in teava, lucrurile difera putin atunci cand folosesti o baterie.
Aceasta metoda este una de sacrifiu deoarece puterea scade semnificativ. La volum 50 (maxim) boxa se aude ca si cum ar fi la volum 10 cand este conectata la priza.
Mai pe romaneste se aude suficient de tare incat sa tipi putin la persoana de langa tine ca sa te auda si suficient de tare incat sa poti continua petrecerea.
In concluzie, TMAX10 este un sistem audio complet care poate fi folosit fara probleme pentru o petrecere de zile mari. Dispune si de o aplicatie pe mobil care permite utilizatorului sa aleaga un playlist, sa acceseze efecte de DJ si multe altele. Vezi mai jos galeria foto.
Pretul lui TMAX10 este acum de 995 la Altex si o recomand.
Razvann a zis
Pe bune? Ai luat ca si comparatie ,,chinezariile” Microlab? De ce nu Akay?
varucu a zis
“Ca comparatie” nu este o cacofonie perfect acceptabila si varianta corecta de exprimare?
varucu a zis
Iar “Akai” nu e chinezarie 🙂
Razvann a zis
Nu stiu daca e o cacofonie acceptata, da nu imi place cum suna, Akay nu e chinezarie, e un turcism si mai ieftin. Akay, cel de pe vremuri, nu mai exista de ceva timp. Cand ma refeream la .. chinezarie” intelegeam un lucru de proasta calitate.
Bogdan a zis
:))))))))))) Da ce fain ai zis-o alte firme ti-au provocat greata :)))))))))))))
Grecu Virgil a zis
200 w rms presupune un consum de minim 300 w de la retea. Deci e o aberație să susțină cineva că are un consum ridicol de 47 w
krauss a zis
Sunt 5 cacofonii acceptate, aceasta nefiind una din ele.
Cristian Răducă a zis
Biserica Catolică
Fizică Cuantică
tactica cavalerească
Epoca Capitalistă
Banca Comercială
Ion Luca Caragiale
varucu a zis
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cacofonie
Printre necunoscători umblă informația falsă că ar exista trei, cinci, șapte sau mai multe cacofonii acceptate „în mod oficial”.
🙂
krauss a zis
Nu e o informatie falsă, e un lucru ce se predă în școli, face parte din programă. Că acea listă s-a mărit, nu știu, dar până fac iar gimnaziul mai durează.
eBOLA a zis
Apreciez faptul ca mai toata lumea vede in articolul asta despre o boxa meh doar cacofoniile :))
varucu a zis
Ce boxa?
Rosu a zis
DC nu mai pornește boxa după ce l am scos din priza și l am introdus din nou