Am testat Moto G si ne-a impresionat placut. Am testat si Moto E si la fel am ramas impresionati. Acum am testat si Moto X, varful de gama de la Motorola lansat in urma cu un an. El este destinat pietei americane si nu se comercializeaza oficial la noi in tara sau in alte tari. Dar este adus prin alte cai. Acum se ne ocupam de telefon.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Ecran, difuzor si camera
- Software si autonomie
- Concluzie si disponibilitate
Ideea de baza
Moto X este unul dintre acele telefoane care vor sa fie un etalon. Cand s-a lansat, cei de la Motorola au spus ca „asa trebuie sa arate un telefon high end”. Evident ca erau telefoane mai bune decat acest Motorola, dar ceva il face diferit. Inca nu am inteles exact ce si este foarte greu de explicat pana nu il ai in mana. Cert este ca facea parte din gama high end, iar acum poate fi catalog un middle-end.
Specificatii
- Platforma: Qualcomm MSM8960Pro Snapdragon
- Procesor: Dual-core 1.7 GHz Krait
- GPU: Adreno 320
- Memorie interna: 16,32,64 GB
- RAM: 2 GB
- Ecran:4.7 inch, AMOLED, rezolutie 1280 x 720 pixeli, Gorilla Glass 3
- Camera: 10 MP, blit LED, Geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, filmare Full HD la 30 FPS, stereo si HDR, frontala de 2 MP
- Conectivitate: Wi-Fi b/g/n, GPS, A-GPS, Bluetooth 4.0, micro-USB, jack audio, LTE, DLNA
- Baterie: 2200 mAh
- OS:Android 4.4.2 KitKat
- Dimensiuni si greutate: 129.3 x 65.3 x 10.4 mm, 130 grame
Design si ambalaj
Din cauza unor probleme, am pierdut pozele facute la telefon. Este doar vina mea. Dar nu este un capat de tara pentru ca puteti vedea telefonul in unboxing. Consider ca este un telefon cu o marime ideala. Este comod de tinut in mana, poti naviga foarte usor cu un singur deget, iar materialele din care este construit sunt de cea mai buna calitate.
Pe spate ai un plastic cauciucat combinat cu un fel de catifea. Iar pe fata ai doar o fasie de sticla. Butoanele sunt comode, capacul spate nu ar trebui sa se scoata, dar daca il fortezi il scoti din cleme. Nu recomand sa faceti asta pentru ca „oficial” nu se scoate.
Ambalajul este foarte interesant. A primit si el un gram de atentie. Fara alte discutii, aveti mai jos un unboxing.
Ecran, difuzor, camera
Ecranul este un AMOLED de 4.7 inch si rezolutie 720P. Din punctul meu de vedere este suficient si nu am simtit nevoia de Full HD sau 2K. Se vede foarte bine, iar contrastul este foarte bun asa cum ne-am obisnuit la AMOLED-uri. Luminozitatea este puternica, plaja este mare, dar uneori am observat o tenta de mov pe ecran. Daca nu inchizi telefonul si il lasi pe el sa intra in stand-by, vei observa ca ecranul devine usor-usor mov. Unghiurile de vizualizare sunt mari, iar sticla este oleofoba.
Difuzorul este puternic si se aude clar. Nu este nimic iesit din comun la acest capitol. Ai egalizator cu moduri presetate exact ca la Moto G. Se aplica aceleasi lucruri.
Camera este asa si asa. Are 10 MP, blit LED, filmeaza Full HD stereo si HDR si se descurca bine. Chiar am fost surprins de calitatile ei. Am facut cateva poze prin oras si pot spune ca imi plac. Ce nu mi-a placut a fost luminozitatea. Pozele ies usor intunecate, dar nu imi explic de ce. Moto G ardea pozele, iar Moto X le scoate intunecate. Are functiile clasice din Android, nimic mai mult.
Software si autonomie
Pe partea de software sunt cateva lucruri faine. In primul rand ca ruleaza Android 4.4 KitKat fara pic de cosmetizare. Este Android curat si se misca fantastic de rapid. Nu mi-a venit sa cred. Nu vine cu functii inutile preinstalate ci doar cu cele din pachetul Google. Dar ai cateva functii super pe el. Prima din ele ar fi cea de control vocal. Poti lasa telefonul oriunde prin casa si doar ii spui: OK, Google Now. Acesta iti va raspunde automat si tu poti sa il intrebi ce vrei. Nici nu trebuie sa atingi telefonul.
Tot legat de software ar putea spune ca este perfect optimizat pentru acest telefon. In afara de gama Nexus, doar telefoanele Motorola sunt la fel de bine optimizate. Am gasit un joculet fain preinstalat care te pune sa urmaresti niste insecte miscand telefonul. Ai putea arata dubios daca esti in oras si incerci sa urmaresti acel filmulet pentru ca trebuie sa te misti impreuna cu telefonul chiar si la 360 de grade.
Desi multi critica sistemul de operare Android ca mai da rateuri, eu nu am patit sa se blocheze sau sa am lag pe acest telefon. Am avut parte de o experienta Android curata si credeti-ma pe cuvant ca nu se compara cu experienta avuta pe alte telefoane ce au parte de interfete personalizate.
Autonomia este buna spre foarte buna. Am reusit sa prind fara probleme o zi de utilizare si chiar 2 in regim de utilizare mai moderat. Deci daca te chinui poti prinde 2-3 zile.
Concluzie si disponibilitate
Daca ma intrebati pe mine este smartphone-ul ideal pana in suma de 1600 lei. Sa zicem ca nu stim specificatiile sau firma si ca ai mai multe telefoane in fata ta. Acesta s-ar misca cel mai bine si ar arata cel mai bine. Pe mine m-a fermecat si pot spune ca l-as cumpara, doar ca ma face sa ma razgandesc lipsa slotului microSD si pretul putin cam mare. Daca ar costa maxim 1500 lei ar fi o achizitie foarte buna. Il puteti gasi la Mobiletrend.ro la pretul de 1600 lei.
cezar a zis
mersi de review.
ma intreb totusi daca luminozitatea pe automat e bine optimizata mai ales ca ea este sub cea a lui moto e – 316 cd/cm2 fata de 366, adica cam mica.
mNiosu a zis
Telefonul ideal sub 1600 de lei e Nexus 5!
adrianln a zis
1. Ai sezizat vreo problema cu semnalul, sau cu microfoul – interlocutorul sa te auda prea incet.
2 „Capacul spate nu ar trebui sa se scoata, dar daca il fortezi il scoti din cleme” inseamna ca poti sa-i scoti si bateria
Gabriel G. a zis
1. Totul a fost OK.
2. Nu stiu daca bateria se scoate caci nu am desfacut tot capacul.
Toma Izabel a zis
Cred ca telefonul ideal sub 1600 de lei este LG G2 16 GB !
xtz a zis
Subscriu la opinia ta.
MSS a zis
Mai putin calitatea convorbirilor la G2 :p
xtz a zis
@MSS am LG G2 de ceva timp si n-am intampinat niciodata problemele despre care vorbesti tu. Chiar m-ai facut curios, o sa caut pe net sa vad despre ce este vorba.
s3ns3lol a zis
pai asta e ideea. nu e un telefon de ‘specificatii’. e mai mult de soft
cel mai bun telefon android e oneplus one. soft cyanogen. si e sub 1500 lei . cu invitatie e si mai ieftin
Darius J. a zis
pai si de unde il iei?
cezar a zis
Nu stiai ca Aliexpress si-a deschis magazin la Obor ? Ai acolo onellusone, chiar si cu garantie. Desi, acum sincer, chiar ai nevoie de garantie la un telefon no name ?
MSS a zis
Cezar, cu atat mai mult ai nevoie garantie la o chinezarie no name… lipsa componentelor de schimb si mai ales bataia de joc in care sunt facute. Dupa 2 – 3 luni crapa tot la el.
s3ns3lol a zis
chinezarie no name. ma faci sa rad. deja a primit update`uri mai multe decat a primit un s3 la viata lui.
unde altundeva la o ”chinezarie no name” vezi asa suport?defapt care suport. forever 4.2.2 .
si d.p.d.v calitativ e mai bine construit ca un s5. si garantia e garantie,nu ca la allview.
e in numar limitat pentru ca nu au productie asa de mare. inca
xtz a zis
Pai tocmai, multe update-uri inseamna ca au avut buleli mari in soft si de-aia au trebuit sa vina cu multe update-uri pentru rezolvarea acestora…