V-am prezentat in urma cu cateva zile un mouse care a ajuns sa-mi fie tare drag: Zowie ZA12. Acel mouse a fost conceput pentru pasionatii de jocusi FPS, insa il poti folosi si in alte jocuri daca esti amator. Un profesionist nu ar face asta. La fel se intampla si cu tastatura Celeritas II. Aceasta tastatura este conceputa sa fie utilizata doar la jocuri de tip FPS. Costa destul de mult, este simpla si totusi foarte performanta.
Zowie Celeritas II este o tastatura foarte speciala. Este dedicata profesionistilor sau celor care vor sa devina. Eu nu sunt deloc profesionist si o sa va vorbesc despre aceasta tastatura din perspectiva unui amator. Insa am inteles ce este Celeritas 2 si cat de buna este pentru un profesionist.
Specificatii
- Interfata: USB sau PS2
- Polling rate: 1000Hz
- Temperatura functionare: 0-50 grade Celsius
- Umiditate: 10-85%
- Dimensiune: 44.2 x 17 x 3.8 cm
- Greutate: 1.89 kg
- Switch optic Flaretech
Puncte cheie
- Taste durabile
- Switch optic
- Previne apasarea dubla a unei taste
- Nu are nevoie de driver
- Iluminare de culoare rosie cu reglaj al intensitatii
- Real Time Response 1x, 2x, 4x sau 8x
- 100% N-Key Rollover
- Suprafata mata tip soft-skin
- Forta actionare de 45g
Tastatura are un design simplu si elegant. Nu iese deloc in evidenta. Am spus asta si cand am scris despre ZA12. Tastele au o inaltime normala, clasica as spune, iar iluminarea este simpla doar cu LED-uri rosii. Are numepad, un palm rest micut dar util si nici un buton in plus sau in inus.
Tastele nu sunt mecanice, nu are driver si totusi este dedicata profesionistilor. Probabil va ganditi ce o face atat de speciala. Celeritas II este mai mult decat o tastatura de gaming obisnuita. Aceasta a fost gandita sa fie utilizata doar in jocuri de tip FPS, adica shotere. Switch-urile tastelor nu sunt mecanice sau semi mecanice ci optice. Aceste switch-uri optice sunt responsabile de performanta tastaturii in general.
Oamenii care au conceput aceasta tastatura au stiut ca cei care se joaca FPS-uri au nevoie de o tastatura speciala. Apasarea dubla a unei taste nu este benefica, asa ca au dezvoltat aceste switch-uri care previn acest lucru. De asemenea, feedback-ul oferit de taste este mult mai placut si mult mai potrivit jocurilor FPS.
Cursa butoanelor este neintrerupta, dar opun rezistenta liniar. Nu simti ca apesi in gol, dar nici nu ai un mecanism ca la Cherry MX Red, Blue sau Brown care sa iti ofere feedback instant cand apesi. Simti ca apesi pe un arc foarte moale care treptat se intareste.
Apropo, in pachet o sa gasesti un adaptor catre porturile PS2. Tastatura are port USB pe fir, dar poti opta pentru PS2 daca cunosti aceasta mufa si beneficiile ei. Pe scurt, PS2 este mai buna pentru gaming decat USB-ul. Puteti vedea acest clip ca sa intelegeti.
Am incercat sa folosesc tastatura si in alte jocuri precum LoL si va garantez ca senzatia este destul de dubioasa. Este amuzant ca (nu) functioneaza si am incercat sa-mi imaginez ce secret ascunde. Chiar daca nu inteleg prea bine principiul de functionare, fiind si prima data cand ma intalnesc cu o astfel de tastatura, am inteles ca este pentru un grup de oameni cu multi bani si cu prea mult timp liber ca sa se joace CS:GO sau alt joc similar.
Tastatura costa 693 lei la PC Garage si poate parea scumpa pentru multi dintre voi, tinand cont ca este utila doar la jocuri de tip FPS. Dar repet, este dedicata profesionistilor sau celor care vor sa devina. Tastatura este folosita de jucatorii din eSport in competitiile internationale si nu platesti doar brandul cum se intampla pe la alte case.
Sincer sa fiu la banii astea prefer una mecanica .
Un dezastru ; am nevoie de apasare dubla in FPS-uri . In rest… RGB nu , caractere mici ( f mici ! ) , taste diferite pt butoanele din shootere nu , butoane multimedia nu… 693 ron ? Nu face nici macar 69,30 ! 🙂 Cu 650 ron am luat G910 Orion Spark , aia care displace neindemanaticilor , are o forma unica la taste , marcaje pe directii , volum audio , butoane speciale si tot ce ( nu ) mai vrei… Pe cat se pare , baietii de la Zowie o dau in bara cu toate . Au pus fara zgarcenie teflon la un model de mouse si asta e singurul lucru bun pe care l-au facut… Dar mousii lor n-au butoane de click distincte , iar in tehnologia wireless le-a fost lene sa investeasca , bine ca Logitech , Razer , Roccat si Steelseries sustin progresul ! Monitoarele lor sunt bune la gaming si deloc bune la altceva , marimi diferite la pixel nu vezi ( 24” pe linie , 23/23,6/23,8 nu ) la ei , si Black Equalizer -ul lor uneori strica imaginea in loc sa te ajute . Nu , BenQ nu suna deloc bine…