Avem parte de o dublă premieră astăzi. Asta pentru că este primul meu review pentru o cameră de supraveghere, dar și premiera acestui model la nivel de România.
Iar cum stau la casă, o astfel de cameră, mai bine zis, un întreg sistem, îmi este chiar de folos. Nu cred că sunt singurul, așa că m-am bucurat să pot testa produsul pentru toți cei interesați. Apropo, dacă doriți să folosiți un astfel de sistem pentru a proba anumite evenimente neplăcute pentru a beneficia de despăguburi din partea asigurătorilor, țineți cont că instalarea trebuie realizată prin intermediul unei companii autorizate. Decât zic, nu dau cu parul…
Cuprins
- Specificații
- Ambalaj și accesorii
- Design și constructie
- Instalare și configurare
- Interfață și funcții
- Preț, puncte pro și contra
Specificații
Tip device | Camera de supraveghere exterior |
Senzori | De mișcare și audio |
Tip notificari | Mesaje push prin aplicația mobilă |
Rezoluție color | 1920 x 1080 |
Dimensiuni | 40.4 x 73 x 47 |
Distanța IR | 20 metri |
Altele | microfon si difuzor integrate, LED notificare, compatibil cu iOS și Android, alimentare de la priză, night vision, compatibil cu rețea WiFi |
Ambalaj și accesorii
Ambalajul poartă marca Xiaomi – e alb, cu interții de culori pastelate și logo-ul companiei. Nu este un pachet mare, ușor de transportat de oricine. De altfel, cutia a preluat-o fiu-miu de 10 ani de la curier.
Înăuntru găsim o cameră, modulul de control, un cablu de alimentare și unul de rețea, șuruburi, un ghidaj pentru montare și eternele broșuri.
Design și constructie
Tooate produsele vin pe o nuanță de alb făcută celebră de Xiaomi. Partea bună este că, odată montată afară, camera nu se va decolora de la soare. Bonus, este și extrem de vizibilă pentru cei care vă pun gând rău. Partea mai puțin bună este că adună praful ceva de speriat. Mai ales modulul de control, din interior, care va fi montat undeva și uitat acolo!
Nu prea am ce comenta la acest capitol, pentru că nu cumperi o cameră de supraveghere pentru felul în care arată. Mai adaug doar că am ”botezat-o” HAL pentru că mi se pare asemănătoare cu celebrul computer din filmul lui Stanley Kubrick:
Spre norocul meu, nu a avut obiceiurile tizului ei! 🙂
Instalare și configurare
Pentru că nu am dorit să găuresc placarea cu ceramică de pe fațada casei, am găsit un mod inedit de intalare – pe o scândură, fixat cu holșuruburi pe o scândură, care era, la rândul ei, fixată cu un scaun și două dale. Vă rog să nu râdeți de improvizație:
În principiu, montarea se face simplu – ai manual, ai până și ghidajul pentru a da găurile necesare! Practica, la fel ca mai tot timpul, ne omoară, însă. Asta pentru că nu ai decât cablu de alimentare, nu și încărcător de perete. Poate ai trece peste asta mai ușor, dacă nu ai avea nevoie de două încărcătoare și două cabluri…. Repet, tu primești un singur cablu în pachet!
Update: Bateria încorporată a acestui dispozitiv asigură funcționalitatea pentru 3 luni. Astfel că, poate fi utilizat fără a fi conectat în permanență la o priză, acest lucru fiind în strânsă legătură cu funcționalitatea wireless a camerei de supraveghere.
După ce identifici prin casă cele necesare – eu am noroc că am destule din acestea, comandate pentru momentele când mi le cer musafirii – montezi camera afară și modulul la interior. Acesta se conectează la rețea printr-un cablu, dar distribuie semnal wireless către cameră. Practic, dacă ai mai multe camere, acesta va juca rolul de hub.
Interfață și funcții
Partea plăcută este că nu am mai avut nevoie de o aplicație dedicată, pentru că se conectează la Mi Home, pe care o aveam deja instalată pentru cei doi roboți de aspirat pe care îi am acasă:
Apropo de aplicație, nu înteleg de ce pe OnePlus Nord 2 (review aici) apare ca Mi Home, iar pe Xiaomi 11T Pro (review aici) ca Xiaomi Home! Dar, indiferent de nume, de acolo poți controla camera, poți salva filmuețe sau fotografii făcute de ea, poți dialoga cu curierii, poți face update de firmware și ești notificat cu privire la evenimente. Adică de acolo controlezi total camera.
Cu toate acestea, nu vă așteptați să vă fie utilă opțiunea de dialog. Microfonul funcționează ok, dar difuzorul se aude sub orice critică și distorsonează cam tot ce redă. Practic, puteam auzi ce spune curierul, dar el m-a sunat, pentru că nu mă putea înțelege.
Are un unghi destul de larg de filmare, așa că îți permite să observi tot ce se întâmplă la frontul stradal. Asta fără a fi nevoie de miscarea obiectivului. În plus, pentru că știe să filmeze pe timp de zi, dar și pe timp de noapte, nu vei avea probleme în niciun interval orar. Partea și mai interesantă este că face această trecere automat. Spre exemplu, dacă nu este aprinsă lumina în fața casei, filmează în modul noapte, dar trece automat în modul de zi, dacă se aprinde lumina.
Preț, puncte pro și contra
Am găsit camera disponibilă la Vexio, iar prețul de 426,99 lei mi se pare chiar rezonabil. Dacă mai adăugați și alte camere, aveți un sistem de supraveghere ca la carte.
Puncte pro
- unghi mare de filmare
- microfon și difuzor audio încorporat
- filmare pe timp de noapte
- poate fi controlată din aceeași aplicație ca și pentru alte produse Xiaomi
- poate fi integrată cu Alexa sau Google Assistant
Puncte contra
- aplicația este disponibilă doar pentru mobil, nu și pentru Windows
- difuzorul distorsonează foarte rău
e scumpa rau camera. nu se merita deloc.
ai putea sa începi sa faci reviewuri la camere pentru ca sa știe lumea sa nu dea banii pe aiureli. cauta pe net cs60 de la vstar, la 200 și ceva de lei, unghi de vizualizare de 180 de grade. the best choice.. daca vrei Microfon ai difuzor te uiți la alte modele ale lor.
cand aveam copii mai mici în loc de baby monitor mi-am luat o camera rotativa cu mic și dif. acum e utila camera când sunt în online și trebe ținut „un ochi” asupra lor. comunicam cu copii cu succes.
acum vreau sa trec la next level și sa testez camere cu poe în special pentru outdoor. și vreau alternative la hikvision ca sunt supra estimați baietii.
Doar ca idee – nu prea alegem ce testam. Adica, daca vine o companie de marketing si ne ofera asta si aia, putem alege. Dar atat timp cat companiile pe care le mentionezi nu ne ofera produse la test, nu prea as cumpara eu doar ca sa testez 🙂
baietii de la spyshop.ro sunt din tm de la voi. poate o puneți de o colaborare. sunt tare seriosi
Camera (mai exact sistemul) e scumpă la ce oferă și cred că a ta are și o problemă cu difuzorul. Mi-au trecut prin mână mai multe camere și nu am avut probleme cu difuzorul (chiar și la cele cu prețuri de 100-150 de lei de pe AliExpress). Dacă voiai o cameră bună de exterior mai bine întrebai. Cei de la Vexio sunt foarte OK în general, însă camera asta nu merită.
POsibil sa fi avut probleme a mea. Legat de camere testate, vezi mai sus ce am scris legat de ce testam….
Ceea ce vreau eu sa mentionez e faptul ca seamana izbitor de mult cu camerele ARLO. O fi doar o coincidenta sau chinezii nu se demint si copiaza orice rahat?