Metodele de comunicare s-au diversificat foarte mult in ultima vreme. Daca e vorba despre voce, aproape orice convorbire telefonica are, la baza, ca suport tehnologia VoIP (Voice over IP). Dar convorbiri VoIP se pot initia, gratuit, si prin intermediul internetului. Skype este o aplicatie care exact asta face, si o face bine.
Skype nu este singurul tool de comunicare audio de pe piata. Yahoo Messenger are, pe langa clasicul modul de chat scris, si suport pentru voce. Se pot initia convorbiri gratuite la o calitate destul de buna a semnalului audio. In orice caz, Skype este cel mai bun pe acest segment.
Pe de alta parte, oamenilor le place sa interactioneze online, sa socializeze, iar cea mai cunoscuta platforma online de socializare este Facebook. Profitand de acest avantaj Skype s-a hotarat sa integreze, in versiunea 5.0, stirile Facebook direct in interfata programului. Hotararea este discutabila, mai ales ca Facebook este in aceeasi masura apreciat cat si boicotat.
Skype are, in general, versiuni pentru oricare din sistemele de operare Windows, Linux sau Mac OS X insa, deocamdata, versiunea 5.0 a primit o aplicatie doar pentru Windows. Interfata este acum mai placuta ochiului, mai intuitiva si mai usor de folosit.
Ultima dintre noutatile pe care noua versiune le aduce este noul modul pentru apelare in grup. Echipa Skype spune ca noul modul, desi inca in stadiu beta, permite conversatii in grupuri mai mari de doua persoane. Din pacate, s-ar parea ca aceasta facilitate este oferita gratuit pe termen limitat, pe perioada stadiului de beta, iar mai tarziu s-ar putea sa devina o optiune platita.
In final, puteti downloada Skype direct de pe site-ul lor, doar ca acum sunteti obligati sa va faceti un cont sau sa va autentificati cu cel pe care-l aveti deja.
Am inteles ca se poate efectua video-chat cu 10 persoane simultan, de la 5 cat au anuntat initial, inainte de Alpha (parca).
Stati putin, acum ani de zile aveam convorbiri vocale cu alte 2 persoane. Acum inventaza apa calda din nou?
Nu, nu o inventeaza din nou. E video, nu numai voce, iar in plus fata de acum cativa ani s-au adaugat inca 8 persoane pe langa cele 2. Asta e diferenta pe langa cele enumerate de catre Darius mai sus.
Multumesc Andrei, nu era clar spus ca se referea la conferințe video în grup.