SMART Modular Techologies a lansat ieri seria de SSD-uri Smart Optimus. Acestea sunt destinate, in special, companiilor si dispun de pana la 1.6 TB spatiu de stocare si viteze de citire de pana la 1 GB pe secunda. Deocamdata sunt cele mai mari SSD-uri din lume.
Smart Optimus are interfata SAS (Serial Attached SCSI) de 6 Gb/s si promite viteze de citire de pana la 1000 MB/s si de scriere de pana la 500 MB/s. Totul in formatul de 2.5 inch.
Va veni in capacitati de stocare de 200 GB, 400 GB, 800 GB si 1.6 TB si va fi dotat cu fel de fel de tehnologii care sa asigure siguranta datelor. Printre acestea se numara FlashGuard, DriveGuard si EverGuard.
Sunt oferiti 5 ani garantie si deocamdata preturile nu sunt cunoscute. Mai multe detalii pe pagina SMT.
E minunat când apar noi jucători pe o piaţă de nişă, că se mai domolesc preţurile şi dezvoltarea segmentului în sine se concentreză mai mult pe calitate decât branding. 😉
Cred ca pretul va fii de vreo 5000$.
Unde-i limita pt. SATA3?
🙂 SAS e una si SATA e alta
Sunt curios cum o sa scoata ei viteze de 1000 MB/s pe o interfata limitata la 600MB/s.
@ValsiS-beneficiile SAS sunt altele, dar 6Gb/s SAS = 6Gb/s SATA. Momentan singura interfata interna pentru storage care trece de 1GB/s este HSDL-ul de la OCZ.
Pe pagina producatorului specifica folosirea a doua porturi SAS „Interface: SAS 6Gb/s – 2 ports (full duplex) „-deci e explicabila viteza de 1000MB/s
😛 Asta-mi aduce aminte de întrebările „capcană” de gen: Ce-i mai uşor, un kil de pene sau un kil de fier?
Cum câştig la Loto îmi iau vreo 10 bucăţi! :)) … Ptr omul de rând SSD-urile momentan sunt un moft, nejustificând preţul … Ptr profesionişti, întradevăr sunt utile datorită vitezei de acces … Dar să-ţi iei SSD doar ptr un boot mai rapid în Windows şi acces mai rapid în câteva aplicaţii sau jocuri, mi se pare o prostie!
Mofturile şi preţurile mari sunt mână în mână. 😛 Oricum, în condiţiile în care cu mai puţin de 100 de euro îţi poţi lua o varietate de SSD-uri până la 64 de GB, inclusiv, mofturile astea sunt considerabil mai accesibile decât acum 2 ani. Dar nu-i neapărat să fii profesionist ca să ai nevoie de viteză, că dacă îţi petreci majoritatea timpului în acele câteva aplicaţii şi jocuri economiseşti timp, nervi şi chiar energie electrică. Bine că Ivy Bridge va apărea abia la anul, că până atunci se va mai civilita puţin preţul la jucăriile astea. 🙂
se merita sa-ti pui windowsul pe el. degeaba pui mii de rami altfel.
hdd e foarte ieftin acum, asa ca diferenta o bagi intr-un ssd pt win. 🙂
Interfata SAS nu o sa gasesti pe placile de baza normale. Un controler decent e cam scump + unitatea in sine… = un pret al dracului de mare pentru home use.
Pentru un file/db/http/application server este exceptional asa ceva. Sa nu mai amintim de virtualizare…