Nu stiu daca merita sa mai astept Black Friday in conditiile in care an de an a fost tot mai slab. M-ar tenta sa fac achizitia acum si am pe lista niste modele interesante de la Panasonic, LG, Samsung si Sony. Decizia este oarecum grea, de aceea sunt curios ce aveti si voi de spus.
Mi-am invatat lectia. Stiu ca de BF vor intra la oferte produse care in general nu se vand, produse din game mai slabe sau produse din generatii mai vechi. Nu, multumesc! Foarte rar se intampla sa intre la oferta produse noi si din game bune.
Trecand peste acest detaliu, am cateva modele pe lista pe care le tot urmaresc. Am citit despre fiecare in parte si m-am blocat la LG si Panasonic, insa vreau sa vad si parerile voastre.
In cazul de fata se dau urmatoarele televizoare:
- Panasonic OLED TV-55Z85AEG – 6499 RON la eMAG
- LG OLED evo 55C41LA – 5999 RON la eMAG
- Samsung OLED 55S90C – 6787 RON la eMAG
- Philips OLED 55OLED819 – 6999 RON la eMAG
- Sony OLED 55A75K – 6480 RON la eMAG
Am decis sa fac trecerea catre OLED din mai multe motive. Unul ar fi ca am foarte multa lumina in camera pe timp de zi, iar actualul televizor (Panasonic LED din 2018) nu este foarte stralucitor. Mi-as dori mai multa luminozitate, culori mai vibrante si negru profund. In plus, trec de la o diagonala de 43 inch la 55 inch si vreau sa reamenajez putin camera astfel incat sa integrez si un PS5 Pro in viitor.
De ce as alege Panasonic? Pentru ca stiu ca are cel mai performant procesor de imagine din industrie, panoul OLED este imprumutat de la LG (doar sticla) si ulterior calibrat tot de ei, are Fire TV (excelent spune lumea), sistem audio cu subwoofer integrat, Airplay 2, G-Sync si FreeSync, VRR, 120Hz, Filmmaker Mode, Dolby Vision IQ.
De ce as alege LG? Cel putin acest model este unul foarte bun, apreciat si de calibratori. Imi place telecomanda lor si sistemul de operare, iar procesorul este unul bun si la ei. La fel ca Panasonic, are VRR, G-Sync, FreeSync, dar si alte tehnologii, insa are doar 100Hz. LG este si mai ieftin si sunt sigur ca imaginea este cel putin la fel de buna ca la Panasonic.
Samsung a intrat recent pe piata de televizoare OLED, asta dupa ce LG a pierdut licenta pentru aceasta tehnologie si acum oricine poate produce panouri OLED. Samsung s-a apucat deja de treaba. Modelul acesta pare destul de bun conform testelor, dar am niste dubii in ceea ce priveste calitatea Samsung atunci cand vine vorba de televizoare. In general ofera culori mult prea saturate, softul nu este cel mai bun, decodarea nu este la nivelul la care te asteptai, procesorul este slabut si calitatea video cand face upscaling lasa de dorit. In plus, lipsa fiabilitatii pe termen lung este cea mai grava problema.
Despre Philips nu stiu mare lucru. Am avut in trecut un televizor LED care s-a ars dupa 2 ani. Pe OLED-uri nu am vazut ca lumea sa le laude atat de mult si stiam ca aveau niste probleme cu seria The One in urma cu cativa ani. Philips nu mai este acel Philips facut in Olanda, in spate fiind acum niste chinezi. Am anumite dubii si de aceea vreau sa aflu daca sunt posesori de Philips pe aici.
Despre Sony am auzit tot timpul numai de bine. Culorile sunt naturale, procesoarele sunt unele foarte puternice si au si difuzoare foarte bune. Sistemul de operare este Android, rapid si simplu, iar tehnologiile integrate au fost mereu unele de top. Pentru mine Sony rivalizeaza cu Panasonic, insa fix acest model vad ca nu se bucura de review-uri prea bune.
Conform celor care au testat modelele LG si Panasonic mai sus mentionate, acestea doua par sa fie cele mai bune in acest interval de pret. Eu inclin mai mult pentru Panasonic pentru ca ofera 120Hz, insa nu spun nu nici la LG. Pentru mine ambele sunt modele de top si as vrea sa stiu si parerile voastre. Stiu ca LG vinde mai multe OLED-uri decat Panasonic si sunt curios cum se comporta acestea in timp. Este un televizor si nu as vrea sa-l schimb peste 3-4 ani, deci fiabilitatea conteaza enorm.
bora adriank a zis
in mod normal, fara sa iau la puricat fiecare TV, as alege LG-ul pentru ca stiu ca fac printre cele mai bune TV-uri OLED overall.
daca vrei sa folosesti TV-ul si la jocuri, Panasonic-ul e clar alegerea potrivita. Bine, asta si daca ai un PC pe masura ca sa poata sa produca macar 90-100 fps+
Gabriel a zis
De unde pana unde cele mai bune OLED? Pentru ca totul sta in calibrare si in procesorul de imagine. LG ofera panouri OLED catre multi producatori, inclusiv Sony, Panasonic, TCL si multi altii, insa procesorul si calibrarea fac diferenta.
Greuceanu a zis
@Gabriel
„De unde pana unde cele mai bune OLED?”
Pentru ca pur și simplu ăsta este adevărul, sunt cele mai echilibrate OLED de pe piață dacă luăm în considerare și prețul, LG are calitate asemănătoare la 6 000 lei cum are Sony la 8 000 lei fără vreo exagerare.
Gabriel a zis
Nu exista „pentru ca pur si simplu”. Asta nu e un argument. Din fericire am lucrat in domeniu si stiu niste lucruri mai bine decat un user obisnuit, chiar informatii interne. LG face ecrane OLED bune, insa NU cele mai bune. Altfel, Panasonic nu ar mai fi umplut celulele la ei in Japonia si le-ar fi lasat standard. Ca idee, ei cumpara doar sticla/matricea de la LG si de restul se ocupa ei, de aici si calitatea mai buna a imaginii la un Panasonic OLED, oricare ar fi el, vs un OLED LG.
Greuceanu a zis
Omule, LG face cele mai echilibrate televizoare OLED, lucru certificat și de site-urile de profil care fac teste profesionale, nu e vorba doar despre panou, ci de tot întregul panou, procesor de imagine, sunet etc. Nu e vorba că produce el panourile sau nu, e vorba despre modelele TV OLED că sunt cele mai echilibrate.
Tu dacă ai o preconcepție e problema ta, dar în acest caz nu înțeleg de ce mai ceri părerea cititorilor.
Gabriel a zis
Eu ma bazez pe niste dovezi si pe informatiile unor calibratori certificati. Dar, da, poate ai dreptate.
Greuceanu a zis
Și eu tot pe dovezi mă bazez și pe părerile unor profesioniști care testează de zeci de ani televizoare.
Plus pe experiența personală de utilizator de peste 20 de ani de televizoare exclusiv high-end(minim 1 000 € fiecare pe care l-am achiziționat) și nu o spun ca laudă, ci pentru a sublinia că am folosit doar televizoare de top, premium la care calitatea era incontestabilă.
De asemenea m-am ocupat timp de 4-5 ani în trecut(2014-2018) cu fotografie profesională, moment în care calibrarea profesională a monitorului și a televizorului era o operațiune pe care o făceam odată la 1-2 ani.
Adică mă pricep bine la ceea ce înseamnă o imagine corect calibrată la un televizor, nu sunt un simplu amator.
Corneleeee a zis
Salut! Tocmai am trecut prin acest proces, și sunt genul care caută imagine naturală și urăște culorile artificiale și suprasaturate. LG e un TV ok, dar vine cu niște compromisuri prea mari din partea mea. Principalul lui avantaj este prețul. Dar cu C4 vei avea mari bătăi de cap dacă vrei să obții un roșu ok, televizorul având un tint verde omniprezent. Preferatele mele erau Panasonic, care au motion processing de top și își calibrează superb televizoarele. Am avut o plasmă de la ei până avum vreo lună, superbă imaginea, dar rămăsese mic.
Recomandarea nr. 1: dacă nu ai cameră foarte mică, go next size up. Contează enorm diagonala pt imersiune. Și recomandarea nr. 2, go Samsung. QD-Oledurile fac varză WOLED-urile la colour acuracy, iar un Samsung S90C de 65 de inci e cu vreo 130 de euro mai scump, și merită din plin. Crede-mă, nu e suprasaturat nimic, și varianta de 65″ are garantat ultima generație de panou. Singurele TV-uri pe care le-aș alege momentan de la LG și Panasonic ar fi cele cu MLA gen 2, dar Panny e f scump, iar LG G4 găsești un 55 mai scump decât S90C de 65, și trust me, size matters.
Succes!
Ninu a zis
”folosesti TV-ul si la jocuri, Panasonic-ul e clar alegerea potrivita” . Fals. Lg c4 rulează 144hz nativ.
Enache Sorin a zis
Am LG 65C31LA este superb, se misca bine, este la superlativ totul, da doar 100Hz, nu este diferenta 100/120 Hz. Vreau sa spun ca LG Oled are un panel prea lucios si devine dificil sa te uiti la tv daca bate soarele prea tare in camera. Samsung Oled are in schimb un tratament pe panenel si nefiind asa lucios, poti sa te uiti la tv si cu lumina mai multa. Diferenta este cam de 20% ca si suprafata lucioasa in defavoarea LG, dar Samsung pierde putin din stralucire datorita acelui tratament. PS: Am plecat sa cumpar Samsung si cand am vazut in altex cum se vede LG , m am intors cu LG. Dute in Altex sible vezi panelurile la LG vs Samsung vs Sony. De ceilalti ni stiu nimic. Sunt foarte multumit de LG. Are nota 9,5 pt ca am nevoie de semintuneric sa ma uit la TV.
Răzvan Balica a zis
Critici fix ce e mișto la OLED-urile LG. Ecranele lucioase arată mult mult mai bine decât orice anti-glare. Pe cele mate nu pierzi doar din luminozitate, ci și din contrast.
Răzvan Balica a zis
Recomand LG C4 + Apple TV 4K pentru că fix asta am acum. OS-urile de smart TV sunt toate proaste și lente – n-ar trebui să-ți influențeze prea mult decizia de cumpărare.
Nu știu cum e Panasonic, că nu am avut, dar pe OLED-urile noi de la LG totul arată impecabil. Luminos, uniform (inclusiv pe gray 5%) și motion clarity cu mult peste generațiile mai vechi.
varucu a zis
Subscriu, si in orice caz, nu Sony!
cristi a zis
Acel oled LG are 144hz daca ii compari cu cei 120hz ai celui Panasonic. Daca luam referinta europeana ca herzii reali sunt multiplu de 50hz cate e frecventa curentului la priza, atunci ambele au 100hz. Dar strict tehnic panoul e construit pe 144hz la LG si 120hz la Panasonic (care e tot LG). Iar licenta de oled nu a fost pierduta de LG, pur si simplu Samsung nu au dorit sa intre pe piata oled tv pana acum 2 ani, iar cand au intrat au intrat cu alt tip de matrita oled decat cea folosita de LG, vezi RGB vs WRGB.
Muresan Alexandru a zis
As merge pe Panasonic
Greuceanu a zis
„Eu inclin mai mult pentru Panasonic pentru ca ofera 120Hz”
Înclini degeaba doar din acest motiv spre Panasonic, am LG(model 2020) care apare în specificații cu panou 100 Hz, dar atunci când am cuplat un PS5 la el jocurile au rulat la 120Hz nativ, adică și la LG e tot cu 120 Hz chiar dacă apare în specificații 100 Hz.
Din punctul meu de vedere cel mai echilibrat ca specificații, calitate preț este LG seria C, chiar peste acel Panasonic, chiar dacă acesta din urmă excelează la procesarea de imagine. Dacă masiv majoritar urmărești filme(de orice fel) poți alege Panasonic, dacă urmărești un mix de filme(din diverse surse, nu doar streaming), jocuri și evenimente sportive, LG este mai potrivit după părerea mea.
Sony din seria 7 este mediocru ca OLED, de la Sony nu merită decât seriile 8 sau 9, dar pe acestea greu le găsești sub 8 000 lei.
În cazul Samsung consider că ai scris doar lucruri exagerate, majoritatea elementelor sunt de calitate, mai puțin partea de fiabilitate care de niște ani buni suferă vizibil, mie mi s-a defectat panou la televizor de 6 000-7 000 lei de două ori în decurs de 1 an, prima dată după nici 2 ani de utilizare. Dar procesarea imaginii, culori etc erau de top, impecabile, alea cu saturarea, soft slab sunt clișee, afirmații fără acoperire în realitate..
Dar e adevărat că din cauza ratei crescute de defecțiuni nici eu nu aș alege Samsung acum.
Philips the One am în familie de aproape 2 ani, pentru prețul plătit e mult peste medie, e fără reproșuri de niciun fel, doar că la mine e vorba despre TV clasic cu iluminare LED, nu de un OLED. La Philips un mare avantaj este sistemul de iluminare ambilight, care face toți banii, eu sunt mare cinefil și experiența pe modelul The One cu ambilight este net superioară față de cea cu oricare alt model concurent fără ambilight, sunt tentat doar pentru acest aspect ca următorul model OLED să fie de la Philips și nu e o exagerare pentru că și procesarea generală de imagine este de calitate la Philips. Contează spre exemplu să vezi într-o cameră(seara) ce înseamnă vizionarea unu film pe un Philips de top cu ambilight.
Dar una peste alta modelul pe care l-aș alege ca primă opțiune din cele enumerate de tine este LG-ul. Urmat de Panasonic sau Philips într-o măsură egală.
Flaviu62 a zis
Eu am folosit LG OLED C8 (din 2018, timp 2 ani, după care l-am mutat într-o altă cameră, apoi, l-am oferit altcuiva) și Panasonic OLED HZ2000 (din 2020, până acum) și pot să spun că Gabriel are dreptate: același panou LG, la amândouă, însă, software-ul dintre cele două face diferența. La Panasonic, imaginea e mai bună, mai naturală, scalarea, excelentă, fiind calibrată de specialiștii de la Hollywood, un rol importând avându-l procesorul HCX, iar la partea de sunet, LG, cu tehnologiile Harman Kardon sau Bang & Olufsen (de numai 40W RMS) nici nu suflă în fața lui Panasonic & Technics (140W RMS). Mai mult decât atât: la LG, efectul de burn-in a apărut dupa aprox. 2 ani (,,mulțumită” siglelor și burtierelor lui Pro(st) TV, mai ales), în timp ce, la Panasonic, aceste inconveniente abia încep să se vadă după 4 ani (!) Probabil că, la noile serii din 2023-2024, această problemă a fost remediată aproape în totalitate. Deci, LG este sub Panasonic la aceste capitole enumerate și demonstrate. Tot la LG: modelul G este superior modelelor B sau C, primul (și, mai ales, modelul lor de top Signature) ar putea fi etalonul de comparație cu modelele de top ale altor furnizori. ,,C”-ul este avantajos doar la preț, calitatea și sunetul sunt la nivel mediu. Cât, despre jocuri: ambele brand-uri puse în discuție oferă timpi rapizi (ms) (cu conexiunea HDMI 2.1, bineînțeles), iar, mult disputata frecvență a ecranului de 120 Hz sau 144 Hz (garantat, se duce pe la 100 Hz) ar trebui să satisfacă oricând pretențiile unui gamer entuziast.
MS a zis
Eu am facut trecerea anul trecut de BF. Eu am mers pe varianta S90C. Sunt foarte multumit, imaginea e exceptionala si se descurca foarte bine in jocuri cu un PS5.
MS a zis
La momentul respectiv citisem ca variantele de 55′ si 65′ merg pe panouri mai vechi care aveau rata de defecte mai mare, in timp ce numai cel de 77′ mergea pe panourile noi unde multe din vechile probleme au fost rezolvate. Asta ar fi ceva de avut in vedere daca te hotarasti sa mergi pe Samsung.
cgh a zis
am avut 2 LG si ulterior 2 Panasonic
fara DV samsung iese din discutie, iar Sony a fost pe lista la un moment dat, dar am aflat ca este livrat fara elemente de protectie pe ecran (flagshio, cica) si nu se poate calibra decat partial
OS-ul si mai ales interfata Panasonic este in urma cu vremurile, dar compenseaza prin calitatea imaginii
Gabriel a zis
Au trecut la Fire TV, acum sunt si ei in prezent cu softul.
Greuceanu a zis
Gabriel, încă o observație.
Dacă tu ești hotărât deja(cum se deduce din articol, dar mai ales din răspunsurile tale din comentarii) pe achiziția modelului Panasonic și ai deschis discuția doar pentru ca noi cititorii să îți confirmăm alegerea, nu ți-ai găsit „clienții”.
Cel puțin eu nu dau răspunsuri ca să confirm preconcepția cuiva, ci pentru a împărtăși realitatea așa cum am constatat-o eu.
Iar eu îți spun că per total Panasonic reprezinta o alegere mai puțin inspirată decât LG. Unde aici comparăm televizoarele per ansamblu, nu doar procesorul de imagine al panoului, care chiar dacă la Panasonic e cu un 5-10% mai bun, overall tot OLED-ul LG oferă mai multe satisfacții.
Gabriel a zis
De ce? Da-mi niste exemple. Spune clar de ce. Pune-mi cu bulina.
Greuceanu a zis
Gabriel, cumpără Panasonic, dacă ești fixat(evident) pe el. Dar tu invoci un argument fals, anume că acela are 120 Hz iar LG-ul nu, realitatea este că LG redă jocuri la 120 Hz, nu la 100 Hz. E doar un exemplu, nu am timp acum să iau fiecare caracteristică la comparat.
Gabriel a zis
Pai lasa hz, ca am inteles, e o eroare undeva la eMAG, trecem peste. Esti fixat pe LG, fara sa fi vazut probabil nici un Panasonic OLED in actiune. Eu vreau sa ma convingi si sa-mi spui cu bulinuta de ce LG este peste Panasonic. Vreau sa-mi enumeri punct cu punct, poate iau LG. Nu niste vorbe aruncate…
Greuceanu a zis
Nu sunt fixat pe nimic, am avut 10 ani exclusiv vârfuri de gamă Samsung, am în familie Philips, iar în ultimii ani am LG OLED. Am văzut Panasonic multe ore, dar în showroom e adevărat.
LG oferă la același preț ce oferă Panasonic sau Sony la preț cu aproximativ 10-20% mai scump și mă refer la suportul tuturor codecurilor de sunet și imagine existente. Dar cel mai important, pe mine nu m-a convins deloc calitatea imaginii de la Panasonic față de LG, adevărat fiind ca am văzut în paralel două televizoare necalibrate profesional, dar care erau din fabrica la un nivel echilibrat de redare de culori, dynamic range, contrast etc.
Plus recenziile profi ale celor de la HDTVTest și RTINGS.com.
Cel mai important este cum spunea altcineva pe aici să realizezi care sunt prioritățile tale de la un TV și sa îl vezi efectiv la lucru înainte de achiziție.
Pentru mine redarea de filme(cam 75-80% și mai ales în format HDR) atât de pe servicii de streaming cât și de pe PC sau suport extern(stick USB sau SSD) plus 20% jocuri de pe consolă sau PC și 5% canale TV de orice fel sunt prioritățile pentru care consider că din lista ta LG C4 este pe primul loc.
Evident ca nici cu Panasonic nu greșești, dar nu înseamna că acesta e alegerea ideală per total.
Dacă vrei să iei în calcul părerea mea, bine, dacă nu, cel puțin la fel de bine.
Marius a zis
Eu am un LG C1 de 55 inch de care sunt multumit. Dar ce recomandare iti fac eu ii sa faci urmatoarele:
– dute cu un stick cu mai multe inregistrari la diverse rezolutii la magazin si roaga-l pe cel de acolo sa iti introduca stick-ul in TV-urile care iti plac si uita-te foarte atent la imagine sa vezi cum se misca, cum scaleaza, eventual sa te joci putin cu setarile de imagine. In magazin toate TV-urile ruleaza cele mai bune imagini pregatite pentru a-ti lua ochii dar cand ajung acasa tu nu te m-ai uiti doar la inregistrari 4k HDR ultra procesate si s-ar putea sa ai o dezamagire. Pe partea de sunet la majoritatea TV-urilor de azi iti recomand un sistem audio separat mai ales daca doresti sa-l montezi TV-ul pe perete. Fiecare om percepe o imagine diferit , unora le place mai fad altora mai colorat. Recomand sa mergi cu partenera la vizionare sa aveti doua perspective. Mai recomand sa ai doua stick-uri eventual sa poti vedea ambele TV-uri in paralel ruland aceeasi imagine. Eu cand am cumparat TV-urile am mers cu stick-ul la MediaGalaxy si l-am rugat pe cel de acolo sa ma lase sa ma uit la cateva clipuri sa vad cum arata imaginea. Recomand clipurile sa fie in format mp4 deoarce acest format este cunoscut de toate TV-urile. Eventual poti sa pui si cateva poza facute cu telefonul. Fiecare TV are anumite functii pe care altul nu le are , dar trebuie sa vezi ce ai nevoie. Eu acuma detin TV-uri de la Samsung si LG. Am avut Philips, Sony si alte branduri dar acelea erau cu TUB. La Philips si la Sony nu mi-a placut sistemul de operare era foarte greoi si de multe ori se bloca. Philips avea sistem de operare proprietare si altul android, iar Sony avea android. Toate Tv-urile LCD/OLED detinute pana acuma au fost si sunt SMART. Sunt multe recenzii pe internet despre TV-uri sunt ok pentru a-ti face o idee, dar cel mai bine ii sa mergi sa il vezi live. Eu am o regula cand doresc sa cumpar un TV merg la magazin fizic sa il vad si sa il testez altfel nu cumpar. Mult succes in a alege TV-ul dorit.
Adi a zis
Android Tv este zeul , nu trebuie sa te mulțumești doar cu panelul de 140 120 , vrăjeală oricum nu ai surse video sa iti pună la munca panelul .
Android este zeul la sisteme tv mai ales ca este usor de folosit programe cu care poti vedea continut gratis fata de celeleate la care doar cu plata reusesti sa le vezi.
Un android cu Stremio bine configurat , un Stube te scuteste de abonamente de cel putin 50 euro pe luna ai: Neflix , Disney, Hbo, Amazon, Youtube etc toate free iar asata doar pe Android
Răzvan Balica a zis
Până și consolele sunt acum la 120 hz și majoritatea jocurilor competitive au 120 fps mode.
politeblaze8d7b65cba6 a zis
Sony Bravia sunt cele mai ok momentam dar sunt mai scumpe…cu mult…LG urmeaza…C3 a fost OLED-ul anului 2023(si acum e la 10k vanzare pe magazine-nu prea il gasesti…azi a intrat ultimul la 195 la 9.999),C4 vine cu imbunatatiri si e cel putin la fel de ok…G4 e cama lor super premium,echivalent Sony,dar nu justifica diferenta de bani in plus…e simplu …uita-te la 5 reviews de pe net,random si vezi ce zic majoritatea…si eu o sa cumpar in perioada urmatoare dar m-am gandit sa astept Blavk Friday pt ca iau de 195 cm si e mai scump,conteaza orice discount…spor
Greuceanu a zis
Așa ca exemplu uite ce spun cei de la RTINGS despre modelele Panasonic și LG din lista ta!
Aceștia fac cele mai detaliate și corect măsurate teste ale unui televizor, per total modelul LG având scoruri superioare, chiar dacă nu cu mult.
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c4-oled
https://www.rtings.com/tv/reviews/panasonic/z85a-oled
Ninu a zis
Lg c4 e mai luminos decât panasonic și o alegere mult mai buna.nici nu are rost sa te uiți la panasonic. Dar samsung s90c/s90d sunt mult mai luminoase decât ambele.
Vlad Cristea a zis
Televizoarele Philips OLED sunt cele mai superioare odata ce sunt ajustate setarile de imagine corespunzator. Plus ca avand Android, poti instala cam ce vrei tu pe el, inclusiv un player mai bun(exemplu NOVA) sau chiar YouTube fara reclame.
Pentru cei ce doresc o experienta stock fara batai de cap, recomand LG.
Repet, la Philips e de munca…dar odata ce e ajustat e mind-blowing(precizez ca panelurile OLED sunt variantele EX folosite chiar de LG)
seven a zis
+1 pentru Philips. Nu am Oled, dar am alt mid -range de 60 Hz care poate rula jocuri la 120 Hz printr-un un truc numit DLG, prin care „sacrifici” din rezolutie pentru a castiga Hz.
Coco a zis
Bai tata, lasam totul la o parte , toate sunt bune in felul lor mai mult sau mai putin, le-am avut pe toate din cele enumerate de tine ( mai putin Philips) m-am oprit la Sony 55 inch OLED. Din punctul meu de vedere este cel mai bun din toate pozitiile, mai ales din pozitia mortului
Ciufudean Alin a zis
E prea mica diferenta intre oldeuri.. nu cred ca o sa vezi atat de mare diferenta intre ele…. eu am ales philips doar ca are ambilight extra 🙂
Bogdan a zis
@Gabriel,
TCL nu cumpara panouri OLED de la nimeni. Dezvolta in-house thenologia inkjet printing.
Celor de la LG nu le-a expirat nicio licenta pentru ca ei au cumparat patentele Kodak pentru WRGB in 2009, in timp ce Samsung produce OLED RGB cu strat Quantum Dot.
Te citez – Panasonic nu ar mai fi umplut celulele la ei in Japonia.
Panasonic posibil sa cumpere, cum face si Loewe, panouri open cell, fara circuite integrate. LG ofera asta clientilor sai inca din august 2019. La LCD este ceva comun. Poate iti faci timp si ne spui ce celule umple Panasonic, daca tot ai lucrat in domeniu…
Jedi1 a zis
Eu as merge pe LG cat mai mare refresh 100Hz este suficient dar ATENTIE ! sa ai TruMotion !
Am comparat pe film Avatar LG HDTV 100Hz TruMotion si pe un 4K Philips evident 4K film
Nimic nu se compara cu TruMotion – CHIAR DACA ERA DOAR HD !!! iti spun ca iti cumpar LG-ul care are TruMotion daca nu iti place contra la orice balarie fake 120Hz 200Hz bla bla
Vreau chiar sa cumpar softul SVP care iti face orice monitor TruMotion pe PC
Florinel Cambir a zis
Băieți, eu am achiziționat un Oled numai după ce m-am consultat cu un calibrator cu mare experienta,pe care l-am solicitat sa-mi calibreze televizorul.Intrebarile mele au fost exact ca ale voastre.Argumentele specialistului cu care m-a convins au fost doua.Tot Hollywoodul ( care se ocupa cu…imaginea) are în dotare numai și numai tehnologie Panasonic.Al doilea argument a fost ca și el însuși are Panasonic.
Cocos Aurelian a zis
Panasonic all the time!
Aceste TV-uri au acel ceva pe partea de culoare, acel ceva natural, dar și cinematic în același timp. Toate sunt bune, LG, Sony, Panasonic, însă producătorul din urmă m-a impresionat inca din perioada in care testam plasme. In 2018 mi-am luat un LED TV Panasonic, care încă funcționează ireproșabil. Imaginea este uniforma, corecta, fara artefacte vizuale. Când voi schimba acest TV, îmi voi lua OLED, evident, tot de la Panasonic. Am avut ocazia sa testez OLED-uri de la ei și sunt foarte impresionat de tonurile lor vibrante, dar și de calitatea construcției, sistemul lor audio de pe OLED-uri iarăși este bun (Technics). Ce îmi place mai puțin este sistemul lor de operare, parca este sărăcăcios și puțin învechit, dar asta este o părere personala. Este doar un mic minus, pt că tu nu vizionezi sistemul lor de operare, ci filme, sport, documentării și poate mai bagi și un gaming. Se descurca de minune și in gaming.
Testează întâi niste modele OLED de la Panasonic, astfel încât să găsești ceva ce ți se adresează!
Rocker a zis
O întrebare….
Care este distanța de la fotoliu/canapea până la ecranul TV?
Întreb deoarece 55 inch mi se pare o diagonală mică.
Eu am un LED PANASONIC de 64 de inch.
Și sunt la limita de jos.
Aș fi luat același PANASONIC, dar de 75 inch, dar ar fi costat dublu [adică 8.000 Ron în loc de 4.000 Ron ASTA ACUM VREO 5-6 ani].
La OLED nu mă pricep…… Daaaaaar sunt fan tv PANASONIC.
Am un tv PANASONIC plasmă [da, vechea tehnologie plasma tv dispărută de mult].
Are 108 cm diagonala.
Îl am din 2007 și merge superb și acum.
A ajuns în dormitor…
Aș fi rămas fidel tehnologiei plasma, dar a fost scoasă din ofertă.
Eu deja mă uit la prețuri de televizoare cu diagonala pe la 2 metri, deși tv-ul meu merge super….
Mă gândesc că dacă își ia fi-mea un apartament, va trebui să îl mobileze.
Îi fac cadou tv-ul actual de 64 inch și îmi iau eu unul la care să mă uit ca la cinematograf, 2 m diagonala.
Gabriel a zis
Nici de as vrea nu pot sa pun mai mult de 55 inch
Rocker a zis
Hmmmmmm.
Conform a ceea ce știu până acum, înseamă că fotoliul/canapeaua este la MAXIMUM 2,1 metri.
Dacă este 2,1 metri, este încă bine, la limită, dar la limita de jos.
Este 2,1 m sau mai puțin?
Costel Simionescu a zis
Buna! Meseria mea este sa repar aceste tipuri de televizoare.
@GABRIEL am citit tot ce ai scris si unele afirmatii nu sunt reale.
1.”panoul OLED este imprumutat de la LG (doar sticla) si celulele sunt umplute in Japonia” panourile sunt cumparate de la LG Display inpreuna cu partea electronica pentru panou numit T-CON.
Panourile OLED nu sunt umplute cu nimic, doar la panurile cu plasma sunt umplute cu gaz inert.
2. „LG a pierdut licenta pentru aceasta tehnologie” LG și Samsung semnează un acord de furnizare OLED pe cinci ani, citeste aici: https://www.whathifi.com/news/lg-and-samsung-sign-five-year-oled-supply-deal-but-it-might-make-things-more-confusing-for-consumers
Eu daca asi cumpara un tv OLED ar fi LG, Sony nu intra in discutie, am avut cele mai multe probleme cu ele.
Hmmm a zis
Ciudat! Eu am avut 3 lcd si sunt la al 3-lea oled Sony.Pana acum totul ok!
Rocker a zis
Nu am precizat scenariul.
Canapeaua mea este la 2,4 m de un TV ULTRA 4K.
ȘI SUNT LA LIMITA DE JOS în care un tv ultra 4k merită achiziționat.
Asta deoarece ochiul uman cu vedere perfectă 20/20 trebuie să poată să distingă detaliile.
Vasile a zis
Omul vrea Oled, nu mai aduceți în discuție ce plasme făcea Panasonic sau de The One Philips Led. Eu folosesc Oled LG seria G, care e vârful lor au luminozitate mărită, răcirea mai buna și garanție 5 ani ceea ce nu găsești la ceilalți. Poate ne scrieți in comentarii cat costa o calibrare profesionala, care durează și peste 4 ore. Oricum când mă uit la un meci am alte setări față de un film sau știri. Telecomanda magic e superbă(-se șterge scrisul de pe taste) filmele de pe platformele de streaming se văd foarte bine, excelează cele DV nu se blochează să trebuiască să scoți Tv- ul din priza ca la unele cu Android. La Panasonic știu că nu functioeaza Max(HBO). Gabriel vrea sa se joace ar trebui sa ia in considerare și garanția 2 vs 5 ani seria G.
Răzvan Balica a zis
La seria G garanția acoperă și burn-in parcă. Am și un G3 dar parcă nu prea merită banii. Da, se vede frumos și e foarte luminos, dar plătești aproape dublu față de seria C (cel puțin la momentul lansării).
Marius Margin a zis
Doar o întrebare: de ce alegi OLED in cazul in care zici că ai o cameră luminoasă?
Uită-te la un NeoQLed de la Samsung, poate îți schimbi parearea…
Gabriel a zis
Nu prea ma incanta acest brand in general. Am folosit produsele lor, dar nu consider ca sunt bune pe termen lung in general.
Răzvan Balica a zis
Nu știu să-ți dau o explicație științifică, dar imaginea pe televizoarele Samsung nu e ce trebuie. Oricât ai încerca să le calibrezi tot nu arată bine. Au ceva postprocesare ciudată de nu arată nimic natural pe ele.
Gabriel a zis
+1
Greuceanu a zis
@Răzvan Balica
Afirmațiile tale din acest ultim comentariu sunt niște copilării de tip lucruri trăsnite.
Se calibrează aproape perfect orice OLED Samsung, cu tot respectul habar nu ai ce vorbești despre culorile TV-urilor Samsung, vorbesc în cunoștință de cauză.
Așa cum spuneam, fiabilitatea este singurul impediment în cazul Samsung în ultimii ani, defecțiunile raportate la același număr de exemplare vândute este/a fost aproximativ dublu față de LG, Sony, Philips, Panasonic.
Dar nici pomeneală să avem de a face pe vârfurile de gamă Samsung de culori incorecte.
Calin_fdx a zis
Sunt multe de discutat pe tema „imagine afișată corect” Inclusiv de calibrarea display-ului pentru obținerea acurateții colorimetrice, a liniaritatii gama si a „iesirii din negru” în standardele agreate în industria de profil. În SDR nu contrează luminanța panelului, și nici WCG (toate oled-urile acoperă Rec.709) contrează acuratețea colorimetrica și grayscale-ul corect. Problema este HDR10 și Dolby Vision unde luminanța mare este vitală și EOTF poate fi implementat corect fără tone mapping. La fel si procesarea de top isi are rolul ei, incontestabil. Din comentariile de mai sus, da Panasonic are un cuvânt greu de spus, o experiență moștenită de la vechile plasme (inclusiv celebrul Kuro) iar în contrapartida noua tehnologie QD-Oled promite.
Gabriel a zis
Eram 99% sigur sa aleg acel LG pentru ca am vazut comentariul tau de pe eMAG. Insa am ales Panasonic. La LG erau sanse sa vina cu acea tenta verzuie.
Ninu a zis
Dețin samsung s90c de anul trecut(4000 lei de bf) și nu are nici o treaba cu ce ai scris în postare.Le scoți din burta ca nu înțeleg. Lg nu a deținut nici o licență pentru oled. În fine. Momentan conteaza qd-oled și cam atât. Dacă te uiți la un qd-oled și apoi treci pe un lg se vede clar lipsa luminozității. Și nu ai ce sa reglezi sa îl faci mai luminos
Dani a zis
Am citit și eu toate comentariile. Da este o alegere să zicem grea, dar și simplă.
Câștigător TV ce trebuie este clar Panasonic, dar gama de vârf.
Am deținut TV Sony full HD (non smart TV) mai un Samsung smart TV 4k led. Apoi am trecut la LG C1 55″ oled de care eram incantat la maxim că am trecut și eu la oled. Îmi place la LG sistemul de operare și telecomanda care m-a vrăjit pe atunci magic remote, etc…
Nu știu de ce nimeni nu zice de defectele LG oled C1, 2,3,4 G clar la fel
La conectarea HDD extern pt vizionat filme ba citește, ba nu citește HDD ul.
Când nu citește HDD ul trebuie scos și băgat iar de 10-15 ori până își dă drumul într-un final…. Și mai are și în 2024 usb 2 nu usb 3 de culoare albastră (cum au și unele laptopuri) alt minus se aude destul de încet sau foarte încet, dar cu timpul te obișnuiești cu un TV cam de 2 lei să zic așa….
Alt minus mai este butonarea telecomenzii se simt butoanele ca fiind ceva ieftin
Alt foarte mare și imens minus pt mine : caz pățit la gândirea achiziției unui LG C4 sau G4, clar este surd TV ul și trebuie un soundbar și zice în specificații ca este compatibil cu x model soundbar model 2023-2024 în fine, apoi caut separat cât costă acele model x ( vai costa aproape iar cât costa TV ul, deci cam țeapă, nu mai este roz treaba) și pe lângă toate astea mai apar 2 surprize : ba nu are în altex sau unde mergi sa vezi sa pipai sa faci proba pe stock și îți mai zice că la modelul x de soundbar mai este și compatibil cu 2 boxe care se achiziționează separat, dar de fapt nu sunt pe piață de cumpărat și nici nu se găsesc și mai costă și alea mult și bine și ai intrat într-o telenovelă la un preț de 3000 euro în sus și fără usb3 la TV ultimul model LG ha ha ha, deci la revedere LG să te cumpere cine nu te cunoaște). Deci LG oled merita să nu fiu înțeles greșit dar la un preț real de maxim 4000 lei consider eu că oferă calitatea lor la un C4 55″ sau G4 55″
Apoi a trebuit să mai cumpăr un TV oled.Eu știam de Panasonic HZ2000 oled că se vede spectacol de bine în comparație cu LGC1 pt că îl avea un prieten acasă și tot rămâneam surprins ce diferență de claritate apoi el și-a mai luat un oled Panasonic LZ 2000 65″ foarte fain se vede. Apoi mi-am luat Panasonic MZ 2000 55″ model 2023. Se vede vai vai, incredibil de bine și foarte diferit de C4 G4. Am fost după câteva zile în altex cu HDD extern să fac proba unui serial pe diferite TV uri. Și comparația cu G4 e mare de tot. G4 se vedea și nașpa și surd adică degeaba cap coadă la un preț cât Panasonic :)))))))))) de gen 10-11.000 lei
Plusuri la Panasonic se aude super bine 150w pe boxe, nu mai trebuie soundbar
Imaginea pt mine este top și canale HD și seriale filme de orice format
Are hdr 10 +, are usb 3 nu dă rateuri la citirea HDD extern, din meniu e mult mai detaliat dacă vrei pe sunet decât LG, nici nu știu să explic dar are de îți prinzi urechile câte poți face din reglaje.
Am mai probat și Samsung qd oled C nu mai știu cât 80-90 avea imaginea mai bună ca la LG, fapt care nu îmi venea să cred, dar după ce se băteau cei 2 tipi din serial rămânea umbre în urma lor, deci alt TV de 2 lei… Câștigător TV oled 2023 știu că a fost Sony dar am zis să nu mă risc ca nu îmi inspira încredere și Sony la fel qd oled nu doar oled….
Și ce am uitat să zic alt plus la Panasonic, dacă e lumina puternică în cameră nu îmi reflecta din ecran să mă văd pe mine sau perdeaua. La LG trebuie să fac întuneric să văd ok la TV
Următorul TV când schimb sau fac upgrade o să fie clar tot Panasonic. Nu trebuie să calibrez nimic sau sa aduc eu știu ce specialist pt reglaje, imaginea este din alt film.
Pe LG când ma uit la știri sau chiar și filme culoarea oamenilor zici că au hepatita și sunt toți bolnavi, cam aia este imaginea reală LG, sau dacă este un peisaj la mare apa când udă nisipul pe lg nisipul se vede mai închis la culoare și te prinzi ca apa a udat nisipul, pe Panasonic pricepi din prima vezi nisipul ud cumva real cum trebuie sa fie, Pt mine sunt diferențe mari.
Orice oled alegi clar este peste led
Tony Dumitrescu a zis
Eu am luat pentru casa noua oled Sony 65A80K – 7200lei plus extragarantie de 2 ani inca 800lei – 8000 anul trecut de BF, am cumparat 2 telecomezi cu backlight – tastele se aprind noaptea, cind apesi pe ele – chestie geniala – parerea mea. F.folositoare telecomenzile, TV superb in camera luminoasa, Android pe el – nu imi place softul LG si Samsung. Se misca rapid, procesor quad-core si 3GB ram, conectivitate HDD extern pt inregistrare, reteaua e pe 100Mb, nu gigabit, ai wifi pe 2.4G si 5G, pe 5G merge perfect daca ai router AC6x sau mai rapid. 2 porturi hdmi la 120HZ, ps4pro merge perfect, jocurile se vad bestial, fara lag-uri. Culori naturale, nu a fost nevoie de calibrare. Filmele 4k se vad super.
La etaj am luat tot Sony, de 55″ – KD55 seria J, led, cu panou de 100HZ, VA, care la fel se vede super – a fost 2750 lei plus extragarantie 2
300lei pentru 2 ani suplimentari – pentru dormitor, pot folosi telefonul mobil pe post de telecomanda pentru oricare TV, de sus sau jos, prin reteaua interna si Google Home. Ambele Sony au comanda vocala, nu mai stai sa tastezi nimic… mare plus.
Ca si culori, am si acum un Panasonic plasma, de 42″, care merge perfect si acum, dupa 10ani, panou VA, care se vede Extra, fara pete, fara pixeli aiurea, etc.
Mai am un Samsung seria 6 de 50″, led, la care au aparut pete intr-o zona, banda de led e dusa acolo, cel putin o culoare.
Samsung-ul e rapid, dar softul e dezastru.
Cum atul meu are un Lg B3 de 65″, oled, care se vede bine, dar nu e pe gustul meu. Am vrut Android si Sony sau Panasonic, dar Panasonic anul trecut nu avea Android pe oled la 65″, asa ca am luat Sony.
Nu regret alegerile facute, imagine, sunet, conectivitate super Ok.
Pina la urma e alegerea ta, ca sfat ar fi bine sa faci o vizita pe la show-room-uri sa vezi la fata locului ce si cum, eventual cu un stic cu ceva filme 4K, sa vezi cum se misca, mai ales la sport si natura.
Daca poti, alege extragarantie, poate nu ai nevoie dar daca crapa dupa 2 ani ceva… Nasol. Mai ales daca se stie de o problema – am mai avut o plasma de 42″ LG, dupa expirarea garantiei, in luna 26, s-a ars V-sus si alt curcuit, mergea perfect sonorul, schimba posturile dar nu aveai imagine deloc. Fost la service cu el, 800lei+tva, nu l-am reparat, fusese cumparat cu 1800lei. Mi-au si zis ca e problema cunoascuta la plasmele LG, am gasit si nota de service…dar degeaba. Asa ca am zis ca alt Lg, cu 24luni garantie nu mai iau, ever.
Ideea e sa-ti iei ceva ce se muleaza pe gustul tau, sa aiba conectivitate cu ce ai tu si features care le doresti.
Eu personal as alege intre Sony si Panasonic, cu Android, de 65″. Dar e doar parerea mea.
Bafta si spor la cumparaturi.
NU LG a zis
Pana recent puteam recomanda LG cu cea mai mare placere fiind posesor de Lg C1, dar faptul ca numai poti face update la aplicatii fara sa te loghezi pe televizor cu un cont LG (lucru care era posibil) si cata data collection fac din absolut tot ce faci pe televizor m-au facut sa numia iau in considerare LG.
Daca vrei pune un wireshark pe retea si vezi cat traffic face si cat data exporta.. inclusiv tot ce se aude in preajma la microfonul din telecomanda, absolut totul e exportat pentru vanzarea datelor.
Ca sa numai zic ce layout0ul de al webos care se axeaza din ce in ce mia mult pe reclame cu fiecare iteratie se axeaza sa iti ofere mai mult din ce ofera ads vendorii si mai putin pe ce vrei tu sa faci.
Daca iubesti reclamele si data collection agresiv mergi pe LG, daca nu orice altceva. O alegere grea pentru ca LG are un super panou OLED.
T a zis
LG oled după vreo 2 – 3 ani incepe să piardă pixeli (mor in prostie) și se decolorează marginile ecranului . Probat, testat pe 3 tv-uri pana acum. Al meu după 4 ani are pixeli morți in prostie in special in partea de sus al ecranului, deja imaginea se vede zimțată sus din aceasta cauză plus decolorarea pe margini este mai mult decât evidenta , parca are o rama împrejurul ecranului.
Greuceanu a zis
Concluzia după toate comentariile e clară, autorul articolului era hotărât pe modelul Panasonic din start, articolul e scris mai mult la mișto.
Strict dintre cele două TV-uri din listă (LG și Panasonic), modelul coreean e superior fără dubiu, lucru certificat de analiza site-urilor care fac acest lucru la nivel profesional, indiferent ce crede cel care a scris articolul. Mai bun decât modelul LG era doar varianta superioară de la Panasonic, mult mai scumpă.
Dar fiecare e liber să arunce banii pe ce dorește. 🙂
Ceteras Andrei a zis
Salut. Eu am avut oled LG c1 de 65 si am schimbat cu un oled de pa sony pentru hdmi 2.1 pentru ps5 si inca cateva features care lipseau televizorului LG. Regret si acum decizia. Android tv e groaznic, cu blocari, resetari etc…. Am un prieten cu Philips OLED luat pentru ca are o camera luminoasa si Philips era singurul cu ecran nereflectiv. Si la Philips gtoaznic softul, merge greu o gramada de functii lipsa etc….. In concluzie eu nu as cumpara decat LG sau Samsung daca vrei sa ai o experienta placuta si nu vrei sa te lovesti de tot felul de limitari si resetari si blocari etc….
Hmm. a zis
Si cum alegi Samsung daca nu vrei sa te lovesti de limitari?
Dan-Gabriel Botezatu a zis
Din lista aia nu ma pot pronunța la Panasonic si Philips. Din celelalte trei as merge pe Sony. Samsung si Lg au culori suprasaturate. Si nu vorbesc din auzite . Detin modele diferite din toate cele trei mărci dar cand vreau sa vad un film deschid Sony. Iar android tv funcționează flawless. Nu stiu ce câmpi bat cei de mai sus legat de blocări și resetări.
Rares a zis
de telecomanda aceea de la samsung fara butoane numerice cu incarcare solara ce ziceti sau numa mie imi pare ca mai mult incurca, vad in comentarii oameni inteligenti, fara bascalie, sper sa nu incurc discutia, voi citii comentarile si va multumesc anticipat ca nu mai revin sa incurc , insa de cand am vazut telecomanda asta m-a lasat rece
Cornel a zis
Philips 65OLED886/72 Ambilight. Imagine excelentă, sunet cam ciudat ( difuzoarele sunt plasate în spate, în centrul televizorului ). HDD exterior conectat prin intermediul unui hub USB cu alimentare separată. Made in Poland, ca toate televizoarele și monitoarele Philips comercializate în Europa. Ambilight face toți banii, mai ales dacă e pe 4 laturi.
Marius a zis
Dețin un OLED Panasonic 55, 2021 și un LG serie G 2023.
Inițial am optat pt Panasonic, de imaginea căruia sunt f mulțumit. Nu m-a interesant sunetul din dotarea tv-ului, optând pentru receiver home cinema (recomand).
Inconvenientul la Panasonic e sistemul de operare, primește update doar un an și a venit fara aplicațiile HBO și Disney+,
Motiv pt care am achiziționat al 2lea OLED, LG 65 serie G. E impecabil, imagine superbă, aspect super, orice aplicațe vrei
Ambele se vad impecabil, dar sistemul de operare face diferența în favoarea LG
Gabriel a zis
Te contrazic la partea cu update-urile. Am avut pana zilele trecute un LED Panasonic FX600 de 43 inch din 2018. Chiar luna trecuta a primit un update si are si Disney de vreo 2 ani. Da, nu are HBO, insa vezi ca gama 2024 de televizoare Panasonic ruleaza FIRE TV, au renuntat la sistemul vechi de operare si acum ai sute de aplicatii, inclusiv HBO.
Mara a zis
Oare este posibil ca atatia comentatori sa aiba parțuri in cap? Sau initiatorul a postat tot el si raspunsurile? Asa se poarta discutiile in corporatii? Fereasca Dumnezeu! Prefer sa raman bugetar imbuibat (caruia ii platiti voi leafa, cica) si sa cumpar un tv care „imi face cu ochiul” fara sa stiu ce mancase de dimineata chinezul care l-a proiectat/ asamblat…Pana la urma e doar un tv, nu?
Gabriel a zis
….”pana la urma e doar un tv,nu?” Pe premiza asta, hai sa nu mai votam, ca e tot „ei” castiga. Pe premiza asta ne ducem de rapa rau de tot. Atunci cand sunt banii mei in joc, si nu putini (peste 1000 euro in cazul asta) vrea sa fiu BINE informat despre ce cumpar si sa ma asigur ca produsul respectiv va fi BUN si FIABIL. Este o investitie pe termen lung, ca nu schimba nimeni televizorul in fiecare an. Atunci da, vreau sa stiu ce a mancat de dimineata chinezul care l-a proiectat/asamblat. Despre prima parte nu o sa comentez…
Răzvan Balica a zis
Când e ceva de care ești pasionat și în care investești sume mari de bani e normal să te documentezi bine înainte. Plus că ești pe un site de tehnologie.
PS: noi din mediul privat chiar vă plătim salariile.
Hmmm a zis
Greuceanu e fan Lg si ignora ca nu Lg face cele mai bune oled-uri! Sony si Panasonic sunt peste Lg,chiar daca folisesc panoul produs de Lg! Sunt si alte criterii de alegere a panourilor de catre japonezi,pe cand cei de la Pg,arunca tot ce le ramane in C si G! Mergi oe Panasonic daca nu-ti permiti un varf de gama Sony! Cum zicea cineva mai sus,Samsung e de evitat chiar daca ai de gand sa-l calibrezi oentru ca va afisa tot ce e program sa afiseze,adica nu realitatea!
Dan a zis
Stati cuminti cu LG. Eu am trecut de la Smsung la LG la televizoare, telefoane si frigider. La un TV LG de 82cm OLED s-au ars toate ledurile exact dupa garantie iar la televizorul premium cumparat acum 2 ani si 10 luni OLED65C11 de aproximativ 8 luni a aparut arsura in ecran chir unde este subtitrarea la filme. Am crezut ca o sa dispara cu toate programele lor de pixel refresh si screen care…dar nimic. Cand am contactat LG Romania sa-i intreb daca este normal la un televizor din gama Premium sa se intmple asa ceva…..mi-au ras in nas.
Asociatului meu i sa intamplat la fel imediat dupa cei doi ani de garantie la un OLED55C8. Daca as putea posta poze as pune sa vedeti. Nu mai zic de telefonul LG G3 care pe neasteptate sa hotarat sa se incalzeasca de la ecran si dupa 20-30 de secunde de la pornire se blocheaza si nu poti face nimic cu el.
Răzvan Balica a zis
Cred că ai avut ghinion. Eu am doar OLED-uri LG, unele destul de vechi și încă funcționează perfect.