V-am spus deja părerea mea despre trecerea la noul iPhone 15, așa că trecem la următorul nivel. 🙂
De data aceasta anticipez mai mult hate ca la articolul meu de acum doi ani, când am scris de ce am ales să trec la iOS după nouă ani de Android. Din păcate pentru unii care se ocupă exclusiv cu datul cu părerea, opinia nu mi s-a schimbat (prea) mult din 2021 încoace.
Într-o lume în continuă schimbare a tehnologiei mobile, decizia de a alege următorul telefon devine tot mai complexă. Una dintre principalele întrebări pentru mine este dacă următorul dispozitiv va fi tot un iPhone, sau un smartphone de tip „fold”, care a câștigat popularitate în ultimii ani. Această alegere nu se reduce doar la preferințe personale, ci implică și evaluarea nevoilor individuale și tendințelor actuale din domeniul tehnologic.
Acum, că am făcut și partea filosofică de intro, să vă spun de ce aș alege tot un iPhone. Primul motiv este dat de obișnuință. Da, nu sunt decât doi ani de utilizare, anticipez argumentația asta, dar cei doi ani au fost fără vreo problemă majoră, cum mai pățeam pe terminalele cu Android. Practic, nu am avut parte de update-uri care să strice telefonul atât de rău încât să fie retrase aproape imediat (cum a mai făcut OnePlus) și nici nu trăiesc cu teama că următoarea versiune de soft nu va fi și pentru modelul deținut.
Apoi, unul dintre cele mai mari avantaje ale iPhone-ului este ecosistemul bine dezvoltat al Apple, care integrează perfect dispozitivele precum iPhone, iPad, Mac și Apple Watch. Această interconectivitate facilitează partajarea de date și funcționalități între dispozitive, ceea ce poate fi extrem de convenabil pentru cei care dețin și alte produse Apple. OK, nu am decât telefonul, dar mă uit cu interes la o tabletă de la ei, plus că mai am și terminalul de serviciu, care este un iPhone SE2.
Am mai spus-o anterior: Apple este cunoscut pentru furnizarea actualizărilor rapide de software pentru dispozitivele sale, inclusiv pentru iPhone-uri mai vechi. Acest lucru asigură o experiență constantă și îmbunătățită pe parcursul utilizării telefonului. iar când decid că vreau să îl schimb, dacă mai este încă în perioada în care mai primește așa ceva – adică până în 2028 – îl pot ”pasa” cuiva din familie, fără să am emoții că nu va mai putea folosi vreo aplicație din cele necesare. Unde mai pui că pot testa (am și făcut-o deja) versiuni beta, cum făceam la Android, unde nu prea stăteam pe iterații stabile.
Nu oi fi eu vreun star sau milionar să atrag hackerii, dar securitatea și confidențialitatea datelor este esențială. Iar la acest capitol, iPhone-urile sunt recunoscute pentru securitatea lor robustă și politica strictă privind protecția datelor personale. Pentru cei care pun accent pe confidențialitatea lor, iPhone-ul este adesea o alegere evidentă.
Camerele foto ale celor de la Apple au fost tot timpul în top, chiar dacă trebuie să recunosc că flagship-urile Samsung sunt superioare aici. Pentru cât folosesc eu telefonul pentru review-uri sau materiale video, cred că pot să mă mulțumesc și cu second best…
Ultimul capitol ca motivație conține două capitole – autonomia și display-ul. La felul în care consum eu materiale scrise sau video, am nevoie de o baterie care ține toată ziua, se încarcă rapid și wireless, iar ecranul să fie destul de mare cât să nu ceară ochelari. Nu de alta, dar nu am nevoie momentan. 🙂
Pe de altă parte, singura alternativă reală din gama Android o constituie nu un flagship simplu, nu un telefon flip, deși mi se pare interesant conceptul, ci un fold! Iar aici primul motiv este unul exclusiv vanitos, ce ține de inovația pe care o reprezintă acest tip de smartphone. Apropo de vanitate, mai țineți minte scena de închidere din Avocatul Diavolului? 😉
Smartphone-urile de tip fold aduc o inovație semnificativă în design, oferind ecrane pliabile sau rotative care permit utilizatorilor să transforme un dispozitiv compact într-unul cu ecran mai mare. Iar eu, un tech sucker adevărat, găsesc irezistibilă chestia asta!
Această funcționalitate extinde versatilitatea și utilitatea dispozitivului, pentru că nu mai am nevoie de tabletă sau de laptop aproape deloc, pentru că aș putea și scrie articole de pe un asemenea gadget. În plus, ecranele mari ale smartphone-urilor de tip „fold” facilitează multitasking-ul, permițând utilizatorilor să ruleze mai multe aplicații în același timp și să efectueze mai multe sarcini în mod eficient. În traducere liberă, m-ar ajuta să văd un clip video și să scriu un review în același timp.
Experiența de vizionare este și ea mult îmbunătățită. Ecranele mai mari și mai flexibile ale smartphone-urilor de tip „fold” oferă o experiență de vizionare a conținutului multimedia, cum ar fi filmele, materialele de review și jocurile, mai plăcută și mai captivantă. Iar asta mă interesează mai mult, cu cât înaintez mai mult în vârstă.
Alegerea între un iPhone și un smartphone de tip „fold” depinde în cele din urmă de preferințele personale, nevoi și priorități individuale. iPhone-ul rămâne o opțiune solidă pentru continuitate. Pe de altă parte, smartphone-urile de tip „fold” oferă inovație în design și o experiență de utilizare diferită, mai ales pentru cei interesați de versatilitate și multitasking, cum sunt eu.
Iar acum, liber la sfaturi, sugestii, idei și tot ce mi poate veni de la voi… 🙂
Nu exista telefoane mobile mai proaste ca iphone, 6 giga Ram, cameră de 12 mp,baterie de 3000 mah,încărcare în 2 ore minim,Xiaomi 13 pro se încărca în 20 minute,are 16 giga Ram, baterie de 5000 mah,cameră foto de 200 mp..ce să fac cu iphone egal cacaphone?pt proștii cu bani sunt iphone..
Se vede ca nu te pricepi la tehnologie.
E cioban adica?
@varucu aur răspunsul!
exact, ecosistem prost si super scump, de care iti poti cumpara o masina mai bine decat sa tot investeti in manelisme..
Telefoanele apple sunt din punctul meu de vedere cele mai bune de pe piata, dar vin si cu un cost. Daca iti permiti financiar, e o alegere excelenta.
Eu am alte prioritati financiare si de aceea voi ramane probabil cu Nokia sau voi trece la un Pixel cu ‘a’ la sfarsit in viitor.
Mai primesc update la Nokia XR20 pana candva in 2025. O sa vad apoi ce aleg mai departe.
Asa zice orice habarnist…iphone e cel mai bun.
Fiecare cu gusturile și banii săi…
Plus, cu banii primiți pentru a face reclamă… mascată
Da, sigur decarteaza apple la arenait :))))))) unii din voi nici macar iq nu pot sa spun ca aveti 🙂
Lunar, cateodata chiar mai des.
@Cristi – te rog să-mi dai și mie o sută doj’de mi de euro să iau și eu un G class și ți dau înapoi la următoarea reclamă Apple. Pwp jos.
O data in viata am fost rugat sa pun niste muzica pe un iPhone. Dupa multa truda si sapat am reusit. Nu multumesc, nu voi cumpara iPhone si nici un telefon pliabil, ca nu am ce face cu el.
Pui muzica in itunes si sincronizezi aifonul, nu? Pentru unii poate fi o provocare ce-i drept 😀
Opinie foarte nepopulară! Vanitatea este cu siguranţă păcatul tău favorit. Ai jignit o întreagă comunitate care intră aici şi îţi face profit. Atunci îs buni! După afirmaţia de la începutul articolului, poţi închide cu conştiinţa împăcată secţiunea „comentarii” aka secţiunea „de dat cu părerea”. Este inutil să îţi spun, dar aceeaşi afirmaţie ne conduce la concluzia că doar „părerea ta” este adevărul absolut pe acest subiect, iar celelalte comentarii sunt doar o pierdere de timp a unor „amărâţi nepricepuţi”. Niciodată nu o să ai numai comentarii pozitive, constructive sau laudative, dar, presupun, că atunci când aţi gândit existenţa secţiunii de comentarii v-aţi asumat acest lucru (dreptul la opinie): că vor fi şi persoane care din varii motive nu vor fi de acord cu „părerile” voastre şi pe care trebuie să le respectaţi. Succes…este doar o „părere”!
Esti la primul comentariu si deja stii ce si cum. Vanitatea, ai zis? 🙂
Banii tai, alegerea ta. Noi comentam de pe margine.
Experienta mea cu ecosistemul Apple:
– iTunes – cel mai neintuitiv soft, (parere personala) care mi-a mancat nervii incercand sa pun muzica pe iPod-uri. Drag and drop era prea retardat pentru geniile din Cupertino…
– iPod shuffle (doua generatii) – groaznica
– iPod touch (gen4 cred) – foarte OK daca aveai net prin preajma
– iPhone 4 – preferatul meu (la cum arata si se misca vs Androizii detinuti in familie)
– iPhone 5 – OK
– iPhone SE 2 – OK
– iPad (cred ca primul Air, are probabil 10 ani) – inca se tine bine pentru sarcini de familie
Ce înțeleg eu din acest articol este că pare că e nevoie ca noi să îți validăm în secțiunea comentarii alegerea.
Opinia ta Cristi este doar o opinie, nu e nici populară nici nepopulară.
Și sper că nu ai pretenția că reprezintă cumva adevărul doar pentru că ai formulat-o tu. E la fel de adevărată precum a oricărui alt utilizator de telefon inteligent indiferent de brandul de care aparține.
Apple cu siguranță face niște telefoane premium, dar în niciun caz nu pot fi categorisite ca fiind cele mai bune de pe piață ca întreg. Au plusuri, dar și minusuri, spre exemplu ce ție ți se pare un atu faptul că iOS este un sistem închis, deci și bine securizat, pentru majoritatea utilizatorilor de telefoane opinez că este un minus, aceștia(utilizatorii) își doresc un sistem în primul rând personalizabil în orice detaliu, Android nefiind mult mai vulnerabil în acest moment pe parte de protecție, de securitate a datelor.
Spre exemplu, mie mi se pare că un Samsung S23 Ultra este telefonul suprem ca întreg, ideal atât pentru uz personal, pentru multimedia, dar mai ales pe parte de productivitate mobilă, cu cel puțin o clasă peste orice iPhone existent. Și nu detin acest telefon ca să am vreun motiv să îl laud, iar iPhone 14 Pro Max spre exemplu îl văd zilnic la lucru deținut de un coleg care mi-a acordat privilegiul să mă familiarizez cu el.
Ce spui tu este doar o alegere cu valoare de adevăr strict aplicabilă ție, dar departe de a fi o opinie general împărtășită de marea masă a celor care folosesc un telefon inteligent.
Adică pe noi cititorii ne lasă indiferenți ce alegere faci tu sau cum ți-o justifici, te privește, sunt banii tăi.
Salut. Nu caut validare, cautam o dezbatere. Daca eu aleg asta, vezi mai sus ce aleg altii. Si da, cred ca e opinie nepopulara, pentru ca am vazut ce au scris unii cand am ales eu prima data iPhone. Cum tu crezi ca Samsung 23 Ultra e telefonul suprem, cititorii vostri considera Nokia XR20, etc…
Cristi, când ai ales prima dată iPhone majoritatea explicațiilor de atunci nu stăteau în picioare, erau scrise doar de dragul de a provoca discuții.
În fond, motivul pentru care cineva alege un anumit brand sau telefon anume e ceva pur subiectiv. Pentru mine niciun argument enumerat de tine nu ține pentru a mă convinge să trec la un telefon cu iOS. Și spun asta în condițiile în care am acces la iPhone de ultimă generație și pot observa evoluția lui.
Din punctul meu de vedere iOS este un minus clar față de Androidul actual, iar atât timp cât nu mai dețin niciun alt dispozitiv din universul Apple nu văd nici cel mai mic motiv să trec de la Android la iOS. Și încă ceva, am venituri care îmi permit achiziția unui iPhone fără eforturi, pe ultimele 2 flagshipuri achiziționate plătind aproximativ 1 000€ pe fiecare.
Singurul motiv care m-ar putea face să încerc un iPhone ar fi ansamblul de camere foto-video imbatabil, dar deocamdată Apple nu oferă așa ceva, singurul mic avantaj al lui fiind pe partea de filmare.
🙂 Banuiesc ca iti citesti mesajele cand le scrii: „Cristi, când ai ales prima dată iPhone majoritatea explicațiilor de atunci nu stăteau în picioare, erau scrise doar de dragul de a provoca discuții.” Nu de alta, dar cu o singura fraza anulezi parerea mea, ca stii tu mai bine. Acolo am scris clar motivele pt care EU nu am continuat cu Android. Pe de alta parte, eu pot sa inteleg ca nu e o varianta pt tine si ca Samsung S21 Ultra pe care il mentionai atunci era mutarea logica pt tine.
Știu că ai scris clar, în sensul că ai scris citeț, dar acelea erau niște explicații empirice strict personale, care puteau fi demontate ușor de o persoană bine informată. Ceea ce s-a și întâmplat atunci. Erau doar pretexte pentru tine pentru a justifica public mutarea, nu argumente întemeiate care să țină la un utilizator bine informat de smartphone de top.
Dar cum spuneam, te privește, comentariile noastre privind alegerea ta sau a altcuiva sunt cel puțin inutile, chiar dacă ți-am spune noi că albul e negru tot vei face alegerea deja întipărită în subconștient.
Cât despre S21 Ultra de atunci, e logic că era alegerea ideală pentru aproape orice utilizator de telefon inteligent care se informează corect și care mai presus de orice nu deține un alt dispozitiv din universul Apple.
Niciodată un iPhone nu a excelat ca întreg în fața unui S Ultra sau unui Note de la Samsung și o spun perfect detașat având în vedere că nu dețin în acest moment unul, dar pot judeca imparțial.
Altfel, sper să te bucuri de viitorul iPhone cel puțin la fel de mult precum de cel actual.
Te alinti daca crezi ca esti detinatorul adevarului absolut. Pe de alta parte, m-am obsinuit cu comentariile tale si le pot accepta. So, atat timp cat nu ne urmarim prin trafic pentru asta, poti considera ca tu ai dreptate, iar eu consider ca am ales bine. Toate cele bune.
Nici prin cap nu mi-a trecut să susțin că dețin adevărul absolut, acesta pare „privilegiul” tău care se desprinde din astfel de articole pe care le scrii.
Cert este că tu te alinți maxim dacă îți închipui ca ai dreptate mai mult decât mine sau decât oricare alt cititor care e de altă opinie.
Si noi suntem obișnuiți cu stilul tău de a provoca discuții inutile indiferent că scrii povești nemuritoare prin comentarii sau nu.
La ce argumente ai adus cu siguranță ai ales bine pentru tine, iar noi ceilalți am ales și mai bine pentru noi.
Cum spuneam, să te bucuri de iPhone din plin! Pe majoritatea de pe aici nu ne interesează însa prea mult dacă o faci sau nu. 🙂
🙂
Trebuie sa fi tare cretin sa nu crezi ca articolul asta a fost aruncat aici sa inflameze un pic spiritele si sa creez o disputa apple vs android . Ce nu face omu pt un pic de trafic si de bagare in seama …. asa-i ?
De ce ne-ar interesa pe noi care ecosistem iti alegi tu sau brand ? Fiecare isi alege si face ce vrea cu banii lui pana la urma , nu e treaba mea sau a lu Vasile sa iti spun sau recmand eu ce sa iti cumperi , sau sa te conving sa treci intr-o tabara sau alta .Ambele ecosisteme fie ca e ios sau android au plusuri si minusuri .
Flip 5, asta e ce am ales in loc de iPhone. În fine, explicația mea e că nu vreau sa fiu manipulat de un brand prin legarea de ecosistemul lor.
Deci pentru proștii fără bani e Xiaomi?
Pentru @Ciobanu Cristian Florin
E uameni rai dom’le!