Articolul intitulat „Alternative gratuite la programele de zi cu zi” scris de mine acum vreo 10 zile a starnit cateva opinii ce merita notate. Â
- daca VLC Media Player nu te multumeste incearca GOM Player sau KM Player. Ambele vin cu codec-urile necesare incluse si au o interfete intuitive. Primul l-am testat, merge foarte bine. Al doilea nu stiu.
- Nu iti ajung functiile, sau pur si simplu nu iti place WinSCP? Poti incerca FileZilla. Unii il lauda, altii nu. Eu l-am folosit o vreme si nu mi-a creat probleme. Insa cred ca WinSCP e mai profi.
- Cu siguranta nu vrei sa dai un car de bani pe Adobe Photoshop. Atunci folosi, sau macar testa, GIMP, o alternativa open-source la bine-cunoscutul program de grafica.
- Si ca sa adaug si eu o alternativa, o sa ma leg de scrisul disc-urilor optice. O alta varianta la Nero sau InfraRecorder, care apropo, mi-a mai facut mici probleme, ar fi CDBurnerXP, un programel gratuit si cu o interfata draguta. O sa incep sa-l testez cu proxima ocazie si, cine stie, poate vin cu un mini-review.
Cam atat cu alternativele alternativelor. Daca mai aveti programe gratuite care-si fac treaba mai bine decat cele comerciale si vreti sa le impartasisi cu noi (nu cred ca e secret, nu? : ) ) puteti sa o faceti ori aici, ori in articolul mamă. O mica descriere si un link de download nu strica. Multumiri celor care au venit si vor veni cu sugestii.
violetblood a zis
la video convertoare..
virtual dub isi face treaba!
Marin Vasile a zis
La playere, consider KM superior altor playere gratuite si chiar mai dragut decat bsplayer.
Dan a zis
O alternativa gratuita pentru unele dintre produsele Xilisoft este MMConvert (http://www.235soft.org/mmconvert/en_us/)
Alternativa pentru CorelDraw – Scribus (http://www.scribus.net/), Adobe Ilustrator – Inkscape (http://www.inkscape.org/). Totusi, daca va plictisiti, incercati http://www.osalt.com/. Veti gasi alternative gratuite aranjate pe categorii.
Jimmy Hoffa a zis
Pai ar mai fi XnView in loc de ACDSee pentru vizualizarea pozelor. E foarte ok softul, recomand. O varianta mai mica, mai lejera si mai finuta pentru citirea pdf-urilor (lasand deoparte banii, caci ambele sunt gratis) ar fi Foxit Reader, in loc de Adobe Reader. Daca imi mai aduc aminte de ceva, va spun. 🙂 Pace.
Darius a zis
Am scris deja despre cele zise de tine in primul articol. 🙂 Merci oricum pentru initiativa.
Jimmy Hoffa a zis
@Darius: Oka, ma bad! 🙂 Nu am citit si primul articol. Ce imi place la voi e ca reusiti sa concentrati esenta articolului in nu foarte multe randuri. Asta prefer eu: quick precious info. Daca vreau sa aprofundez informatia, ma documentez mai serios pe cont propriu. Keep up the good work!
Liviu a zis
Nu stiu daca se incadreaza in genul de alternative vizate in acest articol (din cate observ este vorba doar de aplicatii desktop) dar va propun o alternativa pentru aplicatii desktop de genul Microsoft Money, Tightwad Personal Budget, Personal Budget Manager si altele. Varianta pe care o propun este una online: http://cheltuiala.noastra.ro
Sunt primitor de feedback, indiferent de natura lui.
user a zis
imgburn -> l33t burner.
mady a zis
eu la playere folosesc smplayer care are inclse 182 codecuri pt filme si 72 pt audio sunt toate formatele de video care se folosesc acum
Dorin a zis
Pentru inscriptionat cd/dvd incercati CDBurnerXP.
http://cdburnerxp.se/
Axel a zis
o alta alternativa gratuita pentru un program de vizualizat si editat (la nivel de baza) poze ar fi Faststone Image Viewer http://www.faststone.org/
Alex a zis
Eu de cand am descoperit aplicatiile portabile nu mai am nevoie de altceva.
http://portableapps.com/
http://www.pendriveapps.com/
zeci de programe free si open source care nu necesita instalare si pe care le puteti lua dupa voi pe stick sau hdd extern fara sa depindeti de un pc anume. antivirusi, programe utilitare, jocuri… tot ce va trece prin cap
xpert a zis
foarte interesant
xpert a zis
de asemenea am si eu niste sugestii:
1)convertire audio si video,scriere cd-uri:
-FreeStudio:
2)player video(necesita instalarea DivX codec):
-Mirillis Splash Lite: Mirillis Splash Lite
-DivX codec :
3)screen recording software
-CamStudio:
4)dock software
-Roketdock:
Cam atat.Voi reveni
PC-R a zis
Las şi aici lista mea! Cred că puteţi să mai faceţi un update la acest subiect! :))
Glary Utilities, SlimCleaner, JetClean (din categoria System Utilities)
Deffragler pentru defragmentare
Advanced Uninstaller Free (uninstaller care curăţă şi urmele lăsate de programe. e făcut de români şi e foarte ok, merită susţinerea)
DriverMax (driver updater, poţi face update gratuit la 2 drivere / zi, la fel românesc şi bun)
Paragon Backup & Recovery™ 2011 (Advanced) Free [(Backup, Restore & Partition Manager) faceţi download de pe pagina oficială după care faceţi cont acolo şo primiţi gratuit un serial pentru uz personal]
Format Factory (pentru convertit fişiere video, audio sau foto)
AIMP3 (un player audio care mi se pare mai ok decât Winamp)
Libre Office (suită office)
Nitro PDF (PDF reader)
WinPatrol (un soft foarte util, eu îl folosesc pentru a da delay la unele aplicaţii din start-up dar are şi funcţii de firewall sau remove cookies)
FileMenuTools (util pentru a custom-izarea meniului right-click)
SUPERAntiSpyware (e evident ce face) şi PeerBlock (util dacă folosiţi torrente, blochează milioane de IP-uri anti P2P care v-ar vizita calculatorul)
Unlocker 1.9.1 (pentru a putea şterge fişiere blocate, accesate de alte aplicaţii, etc)
ObjectDock (pentru a pune shortcut-uri într-un pannel cu auto-hide)