Cu totii eram curiosi sa vedem ce nume mai gasesc cei de la Google pentru noua lor versiune a sistemului de operare Android, mai exact, Android 4.4. Baietii de la cel mai utilizat motor de cautare online scot versiuni de Android in ordine alfabetica, deci inca nu stim ce nume oficial va avea noua versiune, denumita generic Android L.
Acum cateva zile, americanii au anuntat o varianta de Android L destinata programatorilor, care vine in ajutorul acestora pentru a-i face sa inteleaga cum va functiona noua versiune a sistemului de operare. De obicei sunt trimise dezvoltatorilor astfel de variante beta, pentru ca acestia sa-si testeze aplicatiile.
Se presupune ca Android L ar trebui sa iti gestioneze mult mai bine si eficient modul in care ti se consuma bateria dispozitivului. S-a lucrat la un mod de salvare a bateriei, care va permite optimizarea si dezactivarea unor functii, dar care nu este la fel de eficient ca celelalte aplicatii / functii dezvoltate de producatorii telefoanelor. Ca si exemplu, la un Nexus 5, ar urma sa castigi o ora si jumatate.
De asemenea, noua versiune va permite separarea datelor personale de cele pentru job, fara ca tu sa faci vreo modificare. Daca dezvoltatorii au primit sau vor primi in curand urmatoarele versiuni de android pe Nexus 5 si Nexus 7, ceilalti utilizatori ai sistemului de operare il vor avea de la toamna.
MSS a zis
Butoanele de meniu, acasa si inapoi sunt incredibil de neinspirate si urate. Se pare ca omenirea involueaza.
PLM a zis
faci root si le schimbi…
MSS a zis
Atat timp cat ai garantie la un produs nou cumparat rootarea duce imediat la pierderea garantiei, iar multe telefoane au multe etape de securitate (HTC) cum ar fi: S-On, bootloader-ul blocat etc… si e cam greu de adus in starea initiala pentru a nu pierde garantia. Ce butoane interesante erau la Android Honeycomb si ce butoane de calculator 286 sunt acum… Dar lumea se multumeste, la fel ca si patratele din iOS7. Bravooo!!!
MSS a zis
Sa nu mai spun de culorile monocrome din status bar, care inainte aveai simbolul bateriei colorat in functie de nivelul acesteia. Semnalul Wi-Fi a devenit si el monocrom. Intr-adevar, hai sa trecem la epoca alb-negru si fara posibilitatea de modificare. Cica Android-ul e „customizabil”.
ActiveNews a zis
Google incearca sa evolueze… pe partea de telefoane! E bine.