Intel abia si-a lansat procesoarele Sandy Bridge, si deja ne vorbeste despre Ivy Bridge, viitoarea generatie. Acestea sunt CPU-uri tot cu grafica integrata in mod nativ, insa realizate intr-un proces tehnologic de 22 nm. Si sunt programate pentru prima jumatate a anului viitor 2012.
Pe segmentul desktop vor alcatui, impreuna cu chipset-ul Panther Point, platforma Maho Bay. Aceasta va aduce la Intel noutati ca USB 3.0 si DirectX 11, fiind suportate pana la trei display-uri gratie tehnologiei FDI (Flexible Display Interface). Noile procesoare vor folosi acelasi socket LGA1155 introdus de Sandy Bridge. Totusi nu va asteptati ca actualele placi de baza sa poata acomoda procesoarele Ivy Bridge.
Daca nu apar probleme pe parcurs, productia acestor noi CPU-uri va incepe undeva spre sfarsitul lui 2011, pentru a permite celor de la Intel o lansare cat mai puternica in 2012.
cristy a zis
aiurea..vroiam sa trec p intel dar ma dispera cu atatea modele d soket…tot amd e cel mai ok…:)
pnKK a zis
La ce concluzie a ajuns cristy… Nu treci pe intel pentru ca e complicata treaba cu soketurile. In primul rand intel e mult peste and in domeniu procesoarelor. Daca te uiti si la o cerinta minima a unui joc in care se specifica, ca are nevoie de un core 2 duo t6600 pentru platforma intel, la cea a amd-ului se cere ceva x3 5800+. In fine amd e cel mai ok din punct de vedere al raportului performanta/pret. Dar credema stiu ce diferente sunt intre celi doi producatori.
cristy a zis
pnkk:eu m am referit ca intel schimba soketu prea des daca tu ai bani sa faci upgrade mereu e prb ta tocmai asta e si ideea pret performanta nu mai comenta aiurea!
CIA a zis
Placile de baza pentru 1155 sunt ale naibii de scumpe. Sa dai acum 600 Ron si peste un an inca 600 numai pe placa de baza , doar pentru a fi la zi cu tehnologia nu mi se pare o idee buna
Adrian a zis
Intel a pierdut din avansul tehnologic la fel cum a pierdut si nvidia fata de ati, iar prin schimbarea socket-urilor si limitarea overclocking-ului nu au facut decat sa isi dea cu stangu-n dreptu. Clar pe partea high end Amd nu ii poate pune probleme (cel putin pana la aparitia lui Bulldozer) dar pe mainstream Amd sa apropiat destul de periculos tocmai datorita preturilor competitive, compatibilitatii cu socket-urile vechi (AM2/AM2+) si nu in ultimul rand, strategiei excelente de marketing prin care au lasat unele procesoare deblocabile in quad/six core.
aly a zis
@pnkk
„ceva x3 5800+”, de la AMD? Nu a existat asa ceva, nu prea le stii… A existat in schimb Athlon X2 5800+, similar ca performanta cu core 2 duo t6600(sau core2duo E6600 daca tot comparam procesoare de desktop). Si, binenteles, tot mai ieftine AMD-urile, ca si pret…
Nimeni nu poate contesta suprematia actuala a procesoarelor Intel high end, campioanelele lor fiind cu 50% peste cele AMD. Dar costa de 2-3 ori mai mult! Pt cine are neaparata nevoie de surplusul de 50% performanta, ii RECOMAND CALDUROS ACELE procesoare high end! Altora nu!
Iar fanboy-lor cu „Pentumuri” Intel in dotare (care e cel mai tare din parcare, desigur) le recomand sa revina la pasiunile dintai – fotbalul de ex, la steaua, dinamo, rapid si alte echipe, care distrug toti dusmanii si matura pe jos cu ei…