Zilele trecute mă uitam peste ce bani am pus de-o parte pentru iarnă (că tot cresc prețurile la toate) și mi-am adus aminte că prin mai începusem să strâng bani și pentru un smartphone nou.
Procedura este simplă din punct de vedere financiar: setezi un buget de economii la care vrei să ajungi, îl împarți la numărul de luni pe care ești dispus să economisești, și afli ce sumă pui de-o parte după fiecare leafă.
Cum OnePlus 6 al meu împlinea trei ani în mai, mă gândeam tot mai serios la un upgrade. Și asta nu pentru că telefonul nu se comporta ok, chiar dacă i-am schimbat bateria de două ori, dar partea asta de blogging presupune să faci poze la toate produsele testate. Iar cum o cameră foto era o investiție nesănătoasă (nu lucrăm la un asemenea nivel încât să fie nevoie de așa ceva, iar personal nu aș folosi-o prin concedii), am ales un nou telefon.
Iar pentru că nu fac investiții dese la acest capitol și sunt utilizator de Android de prin 2012, prima dată m-am uitat prin ograda lui Google. Am exclus din start modele Xiaomi, din cauza incompatibilității mele cu interfața MIUI, sau alte branduri exotice. De asemenea, oricât de ”apetisante” ar fi fost ofertele, nici nu am vrut să aud de Huawei.
Ținând cont că aveam nevoie de un telefon cu cameră bună, opțiunile erau Samsung (aici aveam mai multe modele pe listă), OnePlus 9 sau 9 PRO sau să aștept viitorul Pixel 6.
Pentru că am adăugat la lista de motive și suport software pe termen lung (am obiceiul să nu schimb des mașinile sau telefoanele), m-am uitat spre ”mărul otrăvit”, după cum spune o cunoștință. Asta deși nu m-am prea înțeles cu iOS! Așa că am studiat cam ce poate oferi și ce prețuri vor avea viitoarele modele iPhone 13 pe la noi. Așa că m-am decis să îmi iau un 13 Pro Max, cam cum plănuiește colegul Gabriel.
Toate bune și frumoase, m-am pus și pe strâns banii, am plecat prin concediu, m-am întors, am mai făcut un city-break prin capitală și… m-am trezit să caut ceva poze prin telefon. Așa că am putut trece prin toate și am observat că îmi place cum se descurcă OnePlus Nord 2 5G, chiar dacă nu se ridică la standardele celorlate telefoane la care mă gândeam.
Apoi am șezut strâmb și am judecat drept și mi-am dat seama că anual, testez un telefon pe lună, sau chiar mai mult. Și la toate review-urile folosesc smartphone-ul cu SIM-ul personal, deci devine telefonul principal al meu. Și atunci, dacă pun în balanță toate acestea, merită să dau peste 1000 de euro pentru un telefon pe care îl voi folosi fragmentat, mai degrabă ca și cameră foto? Unde mai pui că și Nord 2 are încărcare rapidă, deci cât iei cina sau faci un duș, îl ai încărcat complet.
Ei bine, ca să nu o mai lungesc, m-am decis să accept că OnePlus Nord 2 5G nu face pozele ideale, dar se descurcă destul de bine pentru a-l ține mai mult timp. Așa că voi folosi economiile respective pentru plata utilităților, pentru chestii neprevăzute, sau, cine știe, mă lovește strechea și iau un iPhone 13 Pro Max, dacă găsesc ceea ce unii ar numi ”castană”.
Dacă mai iau în considerare și suportul software promis de OnePlus, precum și faptul că telefonul va beneficia de versiune Beta a OxygenOS 12, sunt deja destule motive.
Și, pentru a vă convinge, las mai jos link către câteva poze și filmulețe făcute cu acest model.
Deși nu este un sondaj clasic, cu butoane de vot, vă invit la final să vă spuneți propria părere despre subiect – mai merită, din punctul vostru de vedere, achiziția unui flagship, sau nu?
Nu merită. Am ajuns la concluzia că flagship însemnă doar fală. O să achiziționez și eu un OnePlus Nord2. 2000 de lei mi se par suficienți pt. un telefon mai mult decât decent.
Sunt utilizator de Nord 2 de aproape doua luni. Am achiziționat telefonul de pe site ul celor de la OnePlus ( chat ul pentru suport mi-a răspuns la absolut toate întrebările scurt și la obiect) Astfel am putut profita și de reducerea de student, reușind să obțin telefonul folia de sticla pe care o recomand din tot sufletul, cea care vine pre aplicata e dezamăgitoare, la prețul de 2100 de lei cu livrare Express prin DHL. Merita banii acest flagship „killer’ ? Da, dacă știi ce așteptări sa ai. Camera se descurca genial noaptea pe partea de foto reușind să obțin niste poze extrem de bune, stabilizarea optica pe spate face din acest telefon un tool foarte capabil pentru creatorii de conținut. Nu mă dau în vânt după selfie uri, dar camera de pe Nord 2 m-a lăsat plăcut surprins prin funcțiile AI pentru portret și stabilizarea electronică pe fata. In gaming se descurca fantastic pentru banii pe care ii cere ( Call of Duty Mobile cu setările pe ultra și realist sta lejer in 90 de cadre pe secunda, așteptam un update pentru 90 de fps, telefonul beneficiind de un ecran cu 90hz, Asphalt la fel că și COD 60 de cadre fara a avea momente de agățare in timpul ședințelor de gaming) Partea de audio este wow din punctul meu de vedere, ca un telefon de calibrul acesta sa se audă atât de tare și de clar (da, folosește difuzorul de la apeluri pentru a mima un sunet dual) e absolut fantastic. In final, bateria, mă așteptam la o autonomie bunica, dar nu foarte buna, m-am înșelat. Cu un ussage intens cu ecranul deschis 6 ore cu jocuri, TikTok sau cu spotify in fundal și Bluetooth ul deschis, am ajuns acasă mereu cu 20 30% baterie. Îl recomand? În banii aceștia da, raportul performanta-aspect-suport software și androidul curat nu te vor dezamăgi.
Daca era vorba de poze bune. dar nu neaparat cele mai bune puteai sa alegi un pixel 4a de exemplu.
Poze (foarte) bune si probabil o sa functioneze excelent pana cand te saturi de el.
Mai ales ca vrei o camera foto cu posibilitatea de a pune SIM-ul tau in ea. 🙂
Am fost utilizator de Pixel 5, 6P și 5X. Din păcate, gama Pixel mi se pare overpriced pentru ce ofera.
Alex a testat Pixel 3 (https://arenait.ro/google-pixel-3-review-inainte-pasi-inapoi/), iar eu 3XL A (https://arenait.ro/review-google-pixel-3a-primul-range-gama/). Desi nu dezamageste la foto, tot nu ma incanta overall.
„Pixel 5, 6P și 5X” acelea au fost Nexus. Incepana cu Pixel 4A care are pretul de catalog 350$ zic eu ca este un telefon cu raport calitate / pret foarte bun. Daca avea Gorilla Glass 4-5 era si mai bine.
P.S. Nu se salveaza user si email chair daca este bifata casuta.
Typo. Nexus am folosit 🙂
meh, nu mai bine A52s?
Dacă discutăm despre un preț în jur de 2000 de lei S20FE cu Snapdragon e superior la toate capitolele, ar trebui să-l iei în considerare.
Eu am trecut de la 6T la 8T și pot sa spun ca merita fiecare bănuț. Inca 2.000 de lei pana la 9 Pro nu se justifica.
Nu cred in achiziția telefoanelor de top,nu cred că își justifică prețul cerut,pe mine unul OP nu mă convins inca,am achiziționat în trecut un OP 7 pro,dar l-am dat retur !