Meta va continua să utilizeze fact-checkeri independenți pe Instagram, Facebook și Threads în afara SUA, în ciuda eliminării programului la nivel intern la începutul acestei luni.
În cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Nicola Mendelsohn, șefa diviziei globale de afaceri a Meta Platforms, a declarat pentru Bloomberg Television că acordurile internaționale de verificare a faptelor vor rămâne în vigoare, în timp ce compania evaluează impactul retragerii programului în SUA.
Vom vedea cum va evolua acest proces de-a lungul anilor. Așadar, momentan nu se schimbă nimic în restul lumii, lucrăm în continuare cu acei fact-checkeri, a explicat ea.
Gigantul tehnologic a înlocuit recent sistemul de verificare a faptelor din SUA cu o funcționalitate bazată pe note generate de comunitate pe platformele sale de socializare. CEO-ul Mark Zuckerberg a justificat decizia criticând verificatorii de fapte ca fiind „părtinitori din punct de vedere politic”. De asemenea, fondatorul Meta Platforms a menționat alegerile recente din SUA ca un „punct de cotitură cultural” spre libertatea de exprimare.
Totuși, legislația internațională mai strictă face ca astfel de schimbări să fie mai dificile în afara SUA; în conformitate cu Legea privind serviciile digitale a Uniunii Europene, marile platforme riscă sancțiuni severe dacă nu combat eficient dezinformarea politică.
Lasa un comentariu!