Nikon D600 a fost proiectat pentru cei care doresc un senzor FX intr-un corp mai mic, de dimensiunile unui aparat in format DX. Senzorul Full Frame de 24,3 MP asigura un nivel incredibil de detaliu si ofera performanta in conditii de luminozitate scazuta. Intervalul de sensibilitate ISO este cuprins intre 100 si 6400, cu posibilitatea extinderii la 50 si 25600.
Si asta il recomanda atat pentru situatii cu lumina slaba, cat si pentru fotografia de studio, cu lumina controlata. Sistemul de procesare EXPEED 3 este extrem de rapid, fiind capabil sa gestioneze cantitati foarte mari de informatie intr-un timp foarte scurt. Procesarea se realizeaza pe 16 biti oferind tonalitati bogate si detalii fine chiar si in pentru formatul de imagine JPEG.
Focalizarea se bazeaza pe un sistem cu 39 de puncte AF si ofera inclusiv mod de urmarire 3D al subiectului pentru imagini foarte clare indiferent de situatie. Vizorul cu pentaprisma din sticla are o acoperire de 100% din cadru, iar ecranul de 3.2″ (8.1 cm) ofera o vizibilitate sporita in modul Live View.
Aparatul poate filma Full HD 1080p la 30 fps, 25 fps sau 24 fps, iar in format HD 720p are o cadenta de pana la 60 fps. Filmarea se poate realiza atat in format FX, cat si DX, iar sunetul se poate capta cu microfonul incorporat sau cu un microfon extern. Nikon D600 dispune si de o iesire HDMI pentru inregistrarea necomprimata direct pe sisteme de stocare externe sau pentru redarea pe sisteme video assist. Fotografiile si filmele pot fi stocate si pe oricare din cele doua carduri SD, Nikon D600 fiind compatibil SDXC si UHS-I.
Toate acestea sunt disponibile intr-un corp compact, care cantareste 760 g, si solid, realizat din aliaj de magneziu. Declansatorul este, de asemenea, foarte rezistent, fiind garantat la 150 000 de cicluri.
Odata cu Nikon D600 au fost lansate si doua accesorii compatibile cu acesta: grip-ul MB-D14, care mareste considerabil autonomia aparatului, si adaptorul wireless WU-1B, cu ajutorul caruia aparatul poate transmite imaginile si filmele direct pe o tableta sau smartphone si poate fi controlat direct de pe acestea.
Nikon D600 va fi disponibil din luna septembrie la partenerii Nikon din Romania.
Alex a zis
Stie cineva sa-mi spuna cineva cu cat este mai bun D600 fata de Canon EOS 5D Mark III? Pe o scara de la 1 la 10 cu cat este mai mare D600
Alex a zis
@Alex: Sorry de repetitie .
Eva a zis
Nu-ti poate da cineva raspuns la intrebarea asta pentru ca:
1. Nikon D600 nu are inca teste si review-uri detaliate pentru ca este prea noua.
2. Aparatele fac parte din game diferite. Lui 5D MK III ii corespunde D800, care este superior lui D600.
3. „Mai bun” este in acest caz o chestiune subiectiva. Daca vrei o comparatie stricta pe niste parametrii, iti recomand sa astepti testarile DxOMark.
dana a zis
nu inteleg un luru… mai toti implementeaza module GPS pe compacte dar nu si pe DSLR-uri! ore de ce? eu cred ca nevoia de geotagging este si la fotografii nu doar la poze de vacanta…
Eva a zis
@dana:
DSLR-urile, facand parte din sisteme modulare, au in general accesorii compatibile, inclusiv pentru geotagging. Depinde de genul de fotografie. La fotografia de studio un modul GPS n-are niciun sens, pe cand la wild-life e foarte util.
johnny a zis
@dana ce-ti trebuie geotagging in studio? pe dslr-urile high-end sa pui geotagging, e ca si cum ai pun casetofon la o masina de F1. dslr-uri entry level au inceput sa implementeze si gps