Știți deja, Intel nu o duce prea bine de ceva timp. A pierdut poziția dominantă pe segmentul procesoarelor desktop, ajungând la o cotă de vânzări de doar 10% în ultima perioadă, rezultatele financiare au fost dezastruoase, cu pierderi de ordinul miliardelor de dolari și, colac peste pupăză, a avut mari probleme și cu procesoarele 13th și 14th gen. Din acest motiv, compania trece acum printr-un amplu de proces de restructurare, cu reduceri masive de costuri și concedieri pentru aproape 20.000 de angajați. În plus, acțiunile Intel au ajuns la minimul ultimilor 20 de ani, pesemne că investitorii nu sunt încrezători în planurile de redresare.
Qualcomm, ajuns acum un jucător important în industria cipurilor, a simțit căderea gigantului și a lansat recent o ofertă de preluare pentru Intel, se arată într-un raport Wall Street Journal. Momentan, însă, negocierile se poartă în spatele ușilor închise, iar suma propusă de Qualcomm este încă confidențială. Nu se știe nici dacă Qualcomm intenționează preluarea integrală a Intel sau doar a unor subsidiare și nici dacă această preluare va fi aprobată de autoritățile de reglementare, însă cert e că Intel a ajuns într-o situație extrem de dificilă. Deși are rezervare cash de aproape 30 de miliarde de dolari, menținerea pe traiectoria actuală pentru încă câțiva ani ar putea să ducă chiar și la faliment. Doar în ultimul trimestru Intel a pierdut 1.6 miliarde de dolari și se așteaptă la pierderi de cel puțin câteva sute de milioane de dolari și în următoarele trimestre.
Cei de la Intel nu au reușit să se adapteze vremurilor, fiind mult prea încrezători și bătând pasul pe loc timp de aproape un deceniu, în vreme ce competitorii s-au zbătut și au reușit să iasă în față. Din acest motiv, în lipsa unei redresări, Intel ar putea avea soarta Nokia.
Vivio a zis
Qualcomm, se cam comporta ca un mic Intel.
Mai bine Intel cumpara AMD si fac si nite GPU cu NPU decente.
Bodgu a zis
Haha buna asta,auzi sa cumpere Intel AMD,Intel nici să mai fabrice procesoare nu mai știu,prostia și lăcomia se plătesc!
eo55 a zis
Sunt 3 companii cu licență x86 și x86-64. Ghici de ce nu se pot cumpăra reciproc. Intel se va redresa.
Broscoiul de Aur a zis
După ce-au făcut șobolanii, faliment scrie pe ambele
Alin a zis
Toate vor ajunge la chinezi. Apropo, când apar procesoarele alea „optice” , că parcă se lăudau că le testesteaza in laborator…
Adrian Ursu a zis
dar de cele cu grafen ce spui? uite aici video pe youtube:
This Chip Could Change Computing Forever de la canalul ColdFusion