Tot de la Orange am primit si acest telefon low end. Acer Liquid Z2 este un telefon pe care il puteti gasi in magazinele Orange la un pret foarte bun. Si pentru ca este un telefon foarte cumparat trebuia sa ne ocupam de el si sa ii facem un review.
Din pacate nu am reusit sa si filmez asa, cum mi-as fi dorit, am aflat ca pe parcurs pot interveni mici surprize neplacute. Daca va place sa cititi va astept la finalul articolului.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Design si ambalaj
- Camera, difuzor si ecran
- Sistem de operare si performante
- Autonomie
- Specificatii
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
Acer nu este prima companie la care te gandesti atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon. Chiar daca ei sunt cunoscuti mai mult pentru laptop-uri, iata ca telefoanele lor sunt surprinzator de bune. Desi a fost gandit sa fie un telefon low end, in ciuda specificatiilor relativ slabute, se misca excelent, chiar mai bine decat telefoanele dual core ieftine. La tine ma refer, Orange Nivo! De acum incolo voi da mai multa atentie telefoanelor Acer.
Design si ambalaj
La prima vedere nu este cel mai frumos telefon, dar pe parcurs incepe sa iti placa. Este un telefon micut si vesel datorita formelor rotunjite si micilor detalii. In partea frontala avem, pe langa ecran, cele 3 butoane senzitive specifice Android, un microfon ascuns intr-o grila foarte mare, la fel de mare ca si cea care ascunde difuzorul pentru convorbiri. Cele 2 formeaza un cumplu perfect si fac telefonul sa para unul fericit. Marginile sunt deasupra ecranului iar senzatia cand treci peste ele cu degetul nu este cea mai placuta. Sunt destul de ascutite si neplacute, acesta fiind un loc unde se vede pretul redus.
Pe partea din spate se afla un capac din plastic acoperit de un material cauciucat. Este rotunjit in parti si arata bine. In partea inferioara gasim un difuzor de mari dimensiuni despre care o sa vorbim mai tarziu. Camera este pe aceeasi linie cu difuzorul si pastreaza aproape aceleasi dimensiuni. Daca pe fata aveam earpiece-ul si microfonul in niste grile egale ca dimensiuni, pe spate avem camera si difuzorul. Aceste mici detalii fac telefonul sa para mai frumos si sa nu para unul ieftin.
Pe lateral, in partea superioara sunt situate jack-ul audio si butonul pentru pornit/oprit. In dreapta sunt butoanele de volum si orificiul pentru scoaterea capacului, iar in partea inferioara mufa pentru incarcare.
Cat despre ambalaj, am primit cutia originala impreuna cu telefonul si incarcatorul. Nu au venit in tiple sau pungi protectoare pentru ca este un model de teste si se pierd. Bine inteles ca atunci cand vei cumpara telefonul va fi ambalat corespunzator. Acesta a fost si motivul pentru care nu am facut unboxing.
Camera, difuzor si ecran
Incepem cu inceputul si discutam cat se poate de mult despre fiecare. Camera este de 3 MP, fara blit si alte caracteristici. Doar camera si efectele din Android: balanta de alb, efecte de culoare, moduri de scena, panorama, mod filmare, si un efect care nu are nume. Este un fel de panorama care iti permite sa faci o fotografie cu 2 unghiuri. Daca stiti voi cum se numeste, va rog sa imi spuneti in comentarii. Calitatea fotografiilor nu este cea mai grozava, ba chiar as putea spune ca este sub asteptari. Daca aveti telefon clasic cu camera de 3 MP, pariez ca scoate poze mai bune.
http://youtu.be/yFDow9gWEk4
http://youtu.be/ewsMNVLsQn0
Difuzorul este peste asteptari. Se aude foarte tare si clar doar ca la volum maxim tinde sa distorsioneze putin. Cu toate astea se aude excelent si avem si cateva setari audio. Aici ma refer la SRS Sound si egalizatorul din dotare. Am fost foarte multumit de calitatea audio. Este peste multe telefoane middle end.
Ecranul este asa si asa. Are 3.5 inch in diagonala, rezolutie 320 x 480 pixeli, 165 PPI si nu este protejat. Este un LCD TFT capacitiv care se descurca bine in lumina si sta prost la unghiurile de vizualizare. As mai cere putin contrast si totul ar fi bine, dar din nou pretul isi spune cuvantul. De mentionat ca se incinge foarte tare. Este unul din putinele telefoane la care se incinge partea frontala si nu cea din spate, adica bateria.
Sistem de operare si performante
Am ajuns la partea care conteaza cel mai mult pentru unii dintre voi. Voi fi scurt si la obiect. Acer Liquid Z2 ruleaza Android 4.1.1 fara o personalizare excesiva din partea Acer. Acestia si-au bagat nasul doar la interfata de deblocare si la schimbarea fundalului, in rest este Android curat. Acesta se misca surprinzator de bine, si pentru ca am avut cu putin timp in urma Orange Nivo, despre care nu vreau sa vorbesc pentru ca imi trezeste amintiri neplacute, acest micut telefon il bate destul de rau la acest capitol. Acer intra rapid in aplicatii, se misca foarte fluent, nu sacadeaza si nu exista lag. Daca am pune cele 2 telefoane unul langa altul si cu specificatiile puse pe o foaie fara sa stiu ale cui sunt, as zice ca Acer este dual core si Nivo single core.
Pe internet se misca la fel ca orice alt telefon cu specificatii asemanatoare. Se incarca repede, se misca fluid si sacadeaza doar cand semnalul wi-fi este slab. In perioada testarii l-am blocat o singura data! Cat despre benchmark-uri, am putut rula doar NenaMark 2 si Quadrant, restul se blocau la jumatate si telefonul se restarta singur. Si pentru ca functia de print screen nu exista, sau cel putin nu la mine, m-am folosit de Nokia Lumia 820 pentru ca face poza la scoruri.
Dupa cum vedeti chiar voi, acest micut telefon low end a scos niste rezultate foarte bune in cele 2 teste: 25 FPS in NenaMark 2 si 2413 in Quadrant. Eu zic ca este foarte bine! Nu am nimic de comentat asupra sistemului de operare si performantelor. Nu este nimic iesit din comun la SO, suntem obisnuiti cu el si nu avem aplicatii importante despre care ar trebui sa vorbim. Pana aici numai laude.
Autonomie
Din nou un capitol la care stam bine. Bateria micutului este de 1300 mAh si rezista conform producatorului 450 de ore in stand-by si 4 ore in convorbiri. Am folosit telefonul in locul celui personal si nu se poate compara cu Defy Mini. Liquid Z1 rezista falnic 12 ore de functionare. In aceste ore m-am jucat, am stat pe Facebook, am ascultat muzica si am dat mesaje. Cam ce face un om modern in zilele noastre, cu pauzele de rigoare. La finalul zilei mai aveam 15-20% baterie si il puneam la incarcat peste noapte. Concluzie? Telefonul rezista 12 ore in conditii normale de utilzare. Daca il stresezi la maxim vei ajunge la 4-5 ore.
Specificatii
- Chipset: Qualcomm Snapdragon MSM7227A
- Procesor: ARM Cortex A5 single core de 1 GHz
- GPU: Adreno 200
- Ecran: LCD TFT capacitiv, rezolutie 320 x 480 pixeli, 165 ppi, 3.5 inch
- Memorie interna: 4 GB plus slot microSD pana la 32 GB, RAM 512 MB
- Conectivitate: GPRS, EDGE, HSDPA, 7.2 Mbps, HSUPA, 5.76 Mbps Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 3.0, microUSB
- Camera: 3 MP principala, filmare 480p
- Baterie: 1300 mAh
- Dimensiuni: 110 x 62.5 x 12.3 mm si 110 grame
Pret, disponibilitate si concluzie
Am ramas cu o impresie neasteptat de buna pentru un telefon low end. Sunt surprins de performantele lui. Pretul sau este de 99 de euro la Orange, fara semnarea unui contract. Daca vrei un telefon low cu siguranta acest Acer Liquid Z2 este solutia. In afara de camera dezamagitoare, alt punct negativ care sa te faca sa nu cumperi acest telefon nu am gasit.
Darius J. a zis
Toate telefoanele ieftine fac poze proaste: Galaxy Mini (3.2 mp), Galaxy S3 Mini (5 mp), Galaxy Chat (2 MP) … poze relativ slabe. 🙂
Ghz a zis
s3 mini este ieftin ? :))
Darius J. a zis
Da… pe langa S4 e ieftin. 🙂
Ghz a zis
In opinia mea,un telefon este ieftin daca nu trece de 800 de lei.
MSS a zis
Pozele nu ies slab calitativ din cauza MPx…
sciuro a zis
Corect, la 800 de lei este Nokia 620 si deja este un telefon ieftin spre mediu. Eu as zice la astea pana in 500 lei telefoane foarte ieftine. Cat despre mini s3/4 este o gaselnia Samsung sa faca si ei un ban acolo asa ca nu le-as incadra niciunde (poate doar la categoria „pentru cei neavizati/ neinfornati”). Sunt curios cine o sa mai arunce banii pe un s3/4 mini in loc de Lumia625? Cat despre camera, chiar ca toate telefoanele ieftine si chiar cele medii fac poze proaste. Tare as vrea sa existe un contraexemplu…
Gabriel G. a zis
Off topic: eu am avut pana anul trecut Samsung C3530 cu camera de 3 MP. Am inca poze realizate cu camera lui si le pot compara lejer cu camera unor smartphone-uri cu 5 MP 🙂
Silver a zis
Frate da telefoane (KEYWORD) la 150Ron, alea ce mai sunt ?
De unica folosinta ?
Suna si ele….. si poti sa suni inapoi, browser (lol), mail (x2 lol) Radio! 🙂 Messaging, MMS alea alea.
Alin a zis
MMS ? ‘dafuq ?!
Low end e sub 500lei, deci le incadreaza si pe cele la 1leu si pe cele la 150 lei si pe cele de 499 lei.
Alin a zis
Pe alt site scria ca are procesor Mediatek MTK6575 si GPU PowerVR SGX531
Florin a zis
din cate am inteles sunt mai multe variante de Acer Z2
Cristian Popescu a zis
Modul se numeste multiple shot
Mary a zis
o prostie de telefon il am de o luna si de azi nu imi mai recunoaste nici un fel de cartela,
Cristian a zis
Ai băgat setările din fabrică ?
Adi a zis
Trebuia sa fie si unu nemultumit…. se putea???
Ada Sitar a zis
Imi spuneti si mie, va rog, cum setez sa faca update-uri numai de pe wi fi
Diana a zis
si eu tot de o luna il am si nu recunoaste cartela 😀
teica radu a zis
Eu nu am putut sa ii dau update de siste. cand da de wi fi imi spune ca este disponibila o noua versiune de sistem dar cand vreau sa ii dau update imi spune ca nu am spatiu. stie cineva cum se face?
teica radu a zis
si apropo mi se blocheaza destul de des
rusu a zis
un telefon bun la camera iati un blackberyy 9360 curve ,5 mp blitz
Cristian a zis
este un telefon oarecum bun dar ar fi bun un bliț led sau o cameră secundară măcar VGA 🙂
Bravo Alex bun review
Steluta Ion a zis
Si eu am acest telefon de un an de zile si sunt foarte multumita de el.Singurul lucru care ma deranjeaza este ca nu pot pune ca sonerie de apel alte melodii decat melodiile lui.Stie cineva daca se poate si cum?
mihai a zis
la difuzor e cam slab are bas mare si distruge difuzorul,l-am schimbat de doua orii intr-un an nu sunt multumit de tel.