Atunci când am cumpărat Ninja Foodi de pe Amazon, am primit produsul cu ceva lipsă din cutie, lucru despre care am scris aici. Ca urmare a tichetului deshis de mine la departamentul de suport, decizia lor a fost să le trimit înapoi pachetul și ei trimit altul la schimb, sau să primesc un voucher de 50 de euro.
Pentru că nu aveam certitudinea că noul produs nu are aceeași problemă, am decis să accept voucherul, pe care l-am folosit pentru a achiziționa un smartwatch pentru o cunoștință. Cum el dorea ceva simplu, care să îndeplinească doar două condiții – să înregistreze sesiunile de înot sau jogging și să poată prelua apeluri pe el. Așa că l-am ales pe Honor MagicWatch 2, care costa 85,14 euro la acel moment, dar care a ajuns la 109,90 euro acum. Eu l-am comandat pe 3 aprilie, ca să aveți o idee despre fluctuația de preț, dar am plătit doar diferența de la voucherul despre care am scris mai sus.
Scurt disclaimer – știu că pe pagina Amazon scrie doar Honor MagicWatch, dar credeți-mă că este generația 2. Iar dacă mă certați că nu am pus review până acum, ei bine, să îmi fie cu iertare, dar sunt regele procrastinării uneori… 🙂 Mi-am adus aminte de review-ul din draft când am citit sondajul tematic făcut… tot de mine!
Ambalaj, construcție și design
Cutia este una clasică, aș zice, din carton tare, alb și cu scris argintiu, ceea ce îi conferă un oarecare stil aparte. La interior găsim ceasul, cablul de încărcare și nelipsitele broșuri.
Am ales modelul pe negru, de 46 mm, dar mai este unul de 42 mm și pe culori mai deschise – argintiu sau roz. E un ceas cu design simplu, de sportiv, dar cu care nu îți e rușine dacă îl porți la o costumație business casual, la birou. Cureaua este de silicon, tot neagră, care este destul de flexibilă pentru a nu te jena prea rău. Față de alte ceasuri pe care le-am testat, au fost momente în care am simțit un mic disconfort, mai ales seara.
Spre deosebire de alte smartwatch-uri pe care le-am mai purtat, acesta are două buroare de tip coroniță, ambele amplasate pe partea dreaptă. Cel de sus oferă acces la meniu, iar al doilea poate fi customizat – dar vine setat cu lansarea activităților sportive, by default.
Mi-a plăcut cum este realizat, iar faptul că Honor are ADN de Huawei se vede și este de apreciat, chiar dacă este lansat acum doi ani!
Hardware și software
Nu am găsit detalii oficiale despre aceste aspecte, dar pot spune că seamănă până la identificare cu modelele Huawei. Îmn fapt, smartwatch-îl Honor pare a fi pentru Huawei ce este Dacia pentru Renault, adică alternativa ieftină, dar cu calitate potrivită.
Display-ul Honor MagicWatch 2 – are 1,39 inchi pentru versiunile de 46 mm – și este un AMOLED care ating o luminozitate respectabilă de 800 NITs.- Practic, poți citi liniștit notificările pe telefon și poți interacționa tactil cu el, chiar și în soare. Deși are funcție de Always-On, din motive de autonomie, am preferat să nu o folosesc.
La capitolul senzori, stă bine, fiind dotat cu următorii:
- Barometru
- Compas
- Magnetometru
- Giroscop
- GPS
- Lumina ambientala
- GLONASS
- Accelerometru
- Capacitiv
Practic, poți folosi telefonul pentru rutele de alergare sau plimbare, pentru că are GPS încorporat, iar busola te va ajuta la orientare. În plus, poți măsura pașii, distanța, caloriile arse, nivelul de stres, ritmul cardiac și calitatea somnului, deci cam tot ce ai avea nevoie.
Aplicația folosită este fix cea de la Huawei, iar aici am o poveste interesantă pentru voi. Am căutat în magazinul de aplicații – am testat ceasul pe un Android și un iPhone, dar cred că merge și pe Harmony OS – și am găsit două aplicații denumite Health – Huawei și Honor. Ținând cont că am tot fost corectat că Honor nu e Huawei, am instalat-o pe cea de-a doua, dar am aflat ulterior că prima trebuia să o aleg. 🙂
DEși are câteva fețe de ceas, nu vă așteptați la multitudinea de la Huawei. Pe mine nu m-a afectat, pentru că nu am ales decât una singură, dar poate fi un aspect la care să fiți atenți.
Utilizare
V-am zis deja că l-am folosit și cu iPhone 13 Pro Max, dar și pe un Samsung al actualului proprietar, iar Honow MagicWatch 2 s-a comportat impecabil. Cum este rezistent la apă până la 5 atmosfere, mi-a fost de folos și la cele câteva lungimi de bazin pe care le-am înotat, iar la alergare, în ploaie, sau la duș, nu a fost nevoie să îl dau jos. Apropo de ce am scris mai sus, deși am testat câteva ceasuri de la Huawei – cele mai frumoase de pe piață, după părerea mea – nu am descoperit opțiunea de a exporta activitatea sportivă, dar am găsit-o aici. Apoi am aflat că mi-a scăpat mie, nu e ceva nou introdus. Mai jos aveți un mic sample cum arată, după ce l-am editat chiar în aplicație:
Pentru că are microfon și difuzor pe ele, am putut să răspund la telefon, chiar dacă nu îl aveam lângă mine. V-am mai spus că este motivul principal pentru care nu am renunțat la ceasurile smart, deși am câteva clasice care îmi plac mult! Distanța maximă de la care poți interacționa cu Honor MagicWatch 2 este de 10 metri, deci poți liniștit să te plimbi prin birou, prin casă sau prin curte, fără a fi afectat de FOMO. 🙂
Poți controla liniștit și camera foto, dar și redarea de muzică, dar doar pentru Android este valabilă ultima dintre ele. Este oarecum enervant, pentru că mai ascultam muzică din piscină, iar telefonul era legat la o boxă bluetooth și nu puteam da skip la melodii, dacă era cazul…
Baterie și autonomie
Unul dintre cele mai importante atuuri ale Honor MagicWatch 2, în special în comparație cu alte dispozitive purtabile, este durata de viață a bateriei – puteți merge fără a încărca dispozitivul pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce este minunat pentru persoanele care nu doresc ca ceasul lor să moară în momente cruciale și nici nu doresc să trebuiască să aștepte să se încarce.
Honor estimează că Magic Watch 2 va dura două săptămâni cu o încărcare completă – dar nu am reușit să trec 5 sau 7 zile cu el, dar având toate opțiunile activate, mai puțin Alway-On. Iar încărcătorul magnetic este unul simplu de folosit, care poate fi cuplat la orice cablu USB-C pe care îl ai în casă.
Concluzie și preț
Dacă esți în căutarea unui ceas arătos cu funcții destule și nu ești extrem de pretențions, Honor MagicWatch 2 este ideal pentru tine. Fie îl iei, ca mine, de pe Amazon, sau alegi varianta locală, la eMAG, unde costă 539 lei, cred că faci o afacere bună.
PS: Bineînțeles că l-am convins pe proprietar să comande o folie de la furinzorul meu preferat de astfel de materiale: Alien Surface! 😛
mNiosu a zis
Am avut si eu un Honor 2 cativa ani. Luat de pe Ali tot pe la 500 de lei inainte de pandemie. Un ceas corect cu autonomie buna. E totusi un model cam vechi. Au fost multe reduceri la Huawei GT 3 la preturi aproape de 500 de lei. Nu e cel mai nou model dar e cu HarmonyOS si ai functii in plus si updateuri. O investitie buna e si GT 3 Pro care scade periodic pe la 900 de lei si ai avantajul constructiei din titan+safir si un plus de eleganta. Inteleg ca se pregateste lansarea seriei GT 5 deci in maxim 6 luni o sa scada sesisabil preturile la seria 4.