La două luni de la lansarea globală, iată că Revolut Junior a ajuns și la noi în țară! Știu, sunt vremuri când avem alte priorități, dar am să vă explic mai jos de ce mă bucură ideea…
Da, compania finetech a tot avut probleme cu blocarea conturilor utilizatorilor, lucru despre care am și discutat în interviul meu cu Irina Scarlat, Head of Growth CEE Revolut. Cu toate acestea, de la ei am aflat de acest serviciu imediat ce l-au lansat. Spun asta pentru că sunt client UniCredit de peste 15 ani, dar nu m-au notificat că și-au lansat acum o săptămână ceva similar!!! Sunt conștient că și BCR are un cont pentru adolescenți, dar nu le sunt client și nu a meritat trecerea la ei, doar pentru asta.
Și acum, să vă explic de ce am i-am deschis deja fiicei de 12 ani deja cont Junior! După vreo 18 ani de experiență în HR, din care o bună parte petrecută ca și Compensation and Benefits Responsible, am descoperit cu groază că generația tânără cheltuie și ce nu are! Bine, nu este o afirmație valabilă pentru toți, dar mulți dintre ei își trăiesc viața pe credit, printre cafele de 20 de lei și brunch-uri de 45… Cum sunt și tată, m-am gândit cum să fac să evit un astfel de comportament din partea pruncilor mei! Astfel, m-am bucurat tare mult când am văzut la clasa fiului meu, că se propune ca materie opțională Educația Financiară. Din păcate, m-am desumflat rapid, pentru că restul părinților au ales … Matematica distractivă. Adică o a șasea ora de mate pe săptămână pentru niște copii de 8 ani! Bottom line, dacă vreau educație financiară pentru ai mei, o voi face doar eu.
În acest context, am ales să îi fac acest cont fiicei mele. Am de gând să îi pun niște bani acolo, lunar, iar ea alege dacă îi cheltuie pe toți sau și-i adună pentru ceva care îi este chiar necesar. Așa că. data viitoare când mai cere lipici de nu-știu-ce-fel-special, o pun să plătească ea. Pe pariu că din banii ei va alege varianta mai ieftină?
Produsul este disponibil pentru clienții Metal și Premium, este destinat copiilor cu vârsta între 7 și 17 ani și are trei componente principale:
- O aplicație nouă, Revolut Junior, creată pentru copii, prin intermediul căreia aceștia își pot gestiona soldul și pot primi alerte referitoare la tranzacții.
- O secțiune nouă în cadrul aplicației Revolut, creată special pentru părinți și tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani.
- Un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.
Prin folosirea propriului cont Revolut părinții vor putea să gestioneze sumele de bani alocate copiilor, precum și fondurile proprii, totul dintr-un loc sigur, ceea ce oferă o soluție integrată de management financiar pentru întreaga familie.. Aceasta include și faptul că părinții vor putea transfera instantaneu bani către contul copiilor și vor putea accesa soldul și tranzacțiile acestora.
În plus, părinții pot primi notificări prin care să fie anunțați de modul în care copilul lor cheltuie bani. Produsul include setări de siguranță care le permit părinților să controleze funcționalitățile cardului și tranzacțiile precum plățile online.
Pe parcursul anului vor fi adăugate noi funcționalități, printre care se numără: posibilitatea de a stabili o alocație lunară, sarcini și obiective cu caracter financiar, opțiuni de economisire, rapoarte de cheltuieli, limite de cheltuire și noțiuni de educație financiară care îi vor ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile financiare. Fiecare funcționalitate este creată în așa fel încât să implice atât părinții, cât și copiii, facilitând astfel dialogul constant în familie.
La final vreau să aflu de la cititorii noștri ce părere aveți despre produs și dacă aveți în plan să îl folosiți. Sau, poate, ne povestiți despre un altul similar, folosit deja de voi!
Puteți citi restul articolelor noastre despre Revolut, folosind link-ul acesta.
Sebi a zis
E bun, dar înainte de a folosi produsul ăsta vreau copchilul sa folosească bani „materiali” pentru câtva timp (vreo 2 ani) pentru că are și asta beneficii
Cristian Răducă a zis
Acolo am inceput deja.
Razes a zis
Deci acum cand Revolut iti blocheaza contul macar sa nu fie individual dar sa blocheze si copiii, sa se invete de mici cu controlul populatiei prin tehnologie, corect? Nu multumesc, pana cand sistemele de cryptomonede in care individul este suveran pe fondurile sale vor deveni adoptate in masa, pentru sumele accesibile copiilor cash-ul e foarte bun. Principiile open-blockchain si un crypto-wallet pe telefon cred ca sunt educatie financiara mult mai buna decat indoctrinarea copiilor de mici in sistemul mafiot financiar-bancar global. Cred ca parintii de la scoala ta au inteles ca optionala „Educatie financiara” nu era decat un curiculum stabilit de banci pentru inocularea de mici a sclavagismului si controlului financiar si ii inteleg ca au zis decat asta mai bine inca o ora de mate „distractiva”…
Cristian Răducă a zis
Aș fi vrut să îți răspund ceva, dar am renunțat. Cred că nu are sens. Ai buletin de suveran?
Razes a zis
Daca aveai vreun argument inteligent nu o dadeai in gluma.
Suveranitatea financiara se refera desigur la dreptul fiecarei persoane de a dispune de fondurile sale, de a transfera valoare, de a plati si a fi platit, fara posibilitatea de a fi cenzurat sau blocat. Poate tie nu ti se pare important. Sper sa te intalnesti cat de curand cu zona gri a algoritmilor AI de blocare fonduri, poate iti vei mai schimba parerea.
Cristian Răducă a zis
Daca ai fi citit postarile mele, ai fi aflat ca folosesc sistemul doar pentru plati, si evit astfel utilizarea cardului legat la contul de salariu. Daca merg la cumparaturi si iau ceva de 100 lei, anterior de a pleca, pun 100 lei pe card. Sau cand comand online. Sau la platile recurente – gen netflix. Dar, na, e mai simplu sa o dai cotita, nu?
Razes a zis
De acord cu tine ca nu e safe sa-ti tii banii in Revolut. Si daca nu e safe pentru noi de ce ar fi pentru copii?
Cristian Răducă a zis
ai citit ce am scris? cati bani crezi ca tinem pe REVOLUT? I rest my case anyhow.
Sebi a zis
Este o polemica care nu va avea sfârșit. Razes are opinia lui pentru viata lui și asa mai departe.
Dar in toate sunt avantaje și dezavantaje: și în ținutul banilor în bănci, și în ținutul banilor sub saltea.
Cicerone a zis
De ce nu folosesti atunci cardul de salariu pentru platile astea. De ce sa mai treci prin Revolut? Daca ziceai ca il folosesti doar cand esti in stainatate sau sa faci conversie valutara si apoi sa virezi banii in cardul curent penteu a scoate cash fara comision, era alta mancare de peste.
Cristian Răducă a zis
Cicerone – pentru ca nu vreau sa dau acces cuiva la acel cont, dintr-o greseala! Hackeri sau phisheri sau ce or mai fi!