Daca la telefoane nu se pricep prea bine (asa spun unii, nu eu) sigur se pricep la televizoare. Si o fac de multi ani. Ca sa isi demonstreze fortele au realizat un televizor cu rezolutie 16K, insa nu este unul comercial ci doar o demonstratie, un prototip functional care sa puna in evidenta tehnologia microLED.
Tehnologia Sony intitulata Crystal LED are la baza tehnologia Micro LED. O sa facem un articol zilele astea in care sa explicam cum functioneaza aceasta tehnologie noua si de ce este viitorul. In fine, Sony a decis sa prezinte publicului larg versatilitatea acestei tehnologii.
Asa a luat nastere un televizor 16K de 19 metri lungime si 5.2 metri latime. Pentru a produce un astfel de ecran la un cost acceptabil vor mai trece 10 ani. Noi abia ne chinuim cu televizoarele 4K, inca ne chinuim ca televiziunile sa emita in acest format. Ba chiar unele televiziuni se chinuie sa treaca la Full HD.
Insa exista deja televizoare 8K si televizuni 8K. Evident ca nu la noi ci tot la ei in Asia. Nu ne-ar mira sa vedem peste cativa ani si prima televizune 16K.
Voi ce rezolutie aveti la televizor, in caz ca va uitati la el?
„Televizorul” asta este defapt un ecran de cinema: 19,2m*5,4m
Televizorul pentru mine este extensia PC-ului pe care vad continut media, in cea mai mare parte, filme. Rar, ceva meciuri sau alte sporturi.
Strict pentru TV am un tuner digital Full HD infipt in usb-ul pc-ului si, desi decripteaza tot ce e pe cablu RDS, nu-l folosesc decat in coltul monitorului mai mult ca radio, in general pt. stiri si politica.
Intrigant este ca foarte multi au TV-uri 4k cu diagonal mici pe care ruleaza continut TV HD, Full HD sau chiar SD. Un 4k mai mic de 123cm nu-si are rostul si, daca te mai uiti si doar la continut HD sau Full HD e useless…
Nici ca se putea spune mai bine.
TV 16K iar televiziune numeri pe degete canalele full HD, majoritatea nici nu au trecut la HD.Daca urmaresti doar filme, merita folosind sursa externa, dar ca tv pentru uz general este o risipa de bani, ca si 8K dealtfel.
Pentru ecranele mari, tehnologia ” microled” devine din ce in ce mai „apetisanta”, calitatea acesteia rezida din faptul ca poti controla individual aceste microleduri, obtinand cata lumina, contrast, culoare vrei. Va fi peste OLED.
W.O.W is amazing , ramii uimit de ceia ce vezi si te gindesti cum in anii 80 un video SONY era ceva super bun . Cu siguranta SONY nu va intra in faliment aritind ce poate face in prezent . Ca si gamer ar fi o placere sa ma joc pe un tv sau monitor cu diagonala mare de la SONY . Bravo SONY mult SUCCES .