Când am început cu planurile pentru casă, adică acum 16 ani, am avut câteva cerințe la care nu am fost dispus să fac concesii, iar una dintre ele a fost să am un birou/bibliotecă, chiar la intrare.
Pe atunci mă gândeam că ar fi locul unde aș putea socializa sau citi, cum văzusem prin filmele străine că făceau englezii sau americanii, după cină, dar a venit anul de grație 2020 și am ajuns să lucrez excusiv de acasă, iar încăperea respectivă s-a dovedit extrem de utilă. Chiar și acum, când lucrez în regim hibrid, numai de aici o fac, cu unele excepții, când nu e prea cald afară, dar nici prea frig, și stau pe terasă.
Pentru că am văzut prea multe filme, am căutat un birou de lemn masiv, fie el și vechi, folosit de alții anterior, am rămas cu cel pe care l-am cumpărat când eram student, dar care a rezistat cu brio 23 de ani!!!
Ei bine, acum un an am văzut la Darius articolul acesta, dar prins fiind în ”filmul” meu, am parcat ideea undeva, până luna trecută. Am la activ deja o hernie de disc lombară și, de obicei, ședințele de acasă le fac umblând prin birou (mă ajută și căștile bluetooth, ca să fiu sincer 😛 ). Tot plimbându-mă așa, am realizat că num-ar ajuta deloc un birou clasic, pentru că, uneori, tot ce aș face ar fi să dau ture în jurul lui. Așa că am revenit la ideea lui Darius, am sunat la o firmă care știu că face așa ceva și care este de încredere (Class Office, pentru cei interesați), am primit o ofertă și am așteptat vreo două săptămâni până mi-au livrat biroul. Vă las mai jos pozele din randare și cu el deja montat, ca să vedeți că a ieșit fix cum au promis.
Mai jos vă las și detaliile tehnice, precum și prețul (unul corect, dacă mă întrebați pe mine):
Ca să îl montez am folosit doar materialele de mai jos, luate dintr-un magazin de bricolaj, plus o rolă de ”arici” comandată de pe TEMU, pentru a putea lega cablurile. Acum aș mai avea de luat o plasă pentru ele, să nu stea așa lăbărțate, dar nu m-am putut hotărî dacă merită sau nu, pentru că mi se pare că arată urât și cu plasa respectivă.
De ce am ales un asemenea birou? Păi, în primul rând, aveam nevoie de unul nou, pentru a putea folosi două monitoare externe, apoi cel vechi deja era prea… vechi, iar ultmul motiv este cel medical, deja monnționat. Mai jos vă las și beneficiile pe care le-am identificat eu:
- Îmbunătățirea sănătății posturale: Ajustarea biroului reduce presiunea asupra coloanei vertebrale, diminuând riscul de dureri de spate, gât și umeri.
- Stimularea circulației: Alternarea între statul în picioare și cel așezat ajută la menținerea unei circulații sanguine mai bune, reducând amorțelile și oboseala.
- Îmbunătățirea concentrării și a productivității: Schimbarea poziției contribuie la creșterea atenției și energiei, reducând oboseala mentală.
- Reducerea riscului de probleme de sănătate pe termen lung: Utilizarea unui birou reglabil poate scădea riscurile asociate cu statul sedentar, precum obezitatea și problemele cardiovasculare.
- Personalizare și adaptabilitate: Birourile reglabile permit utilizarea flexibilă în spații de lucru împărțite, adaptându-se la nevoile diferite ale utilizatorilor.
La acestea aș mai adăuga unul – acum am unde să fac pozele pentru blog și pentru social media, când savurez o cafea bună. 🙂
Voi ce fel de birou folosiți?
Lasa un comentariu!