Din categoria gadget-urilor ieftine si utile, ADATA SC610 este un SSD extern cu interfata USB C 3.2 Gen2 la un pret avantajos. Porneste de la 200 lei si ofera viteze decente, fiind ideal sa il ai la tine pe post de stick USB pentru transfer rapid de date.
Am spuns ca il poti folosi pe post de stick USB pentru ca fix asta si este. Arata ca un stick USB si este doar putin mai mare decat te-ai astepta. Nu se incinge, nu are nevoie de cablu si il poti folosi, repet, ca un stick USB.
Este un SSD extern care costa in versiunea de 500GB 213 lei, versiunea de 1TB costa 398 lei, iar versiunea de 2TB costa 706 lei.
La banii astia poti renunta la a mai cumpara stickuri USB si sa alegi direct un SSD. Vitezele sunt mai bune, de exemplul in cazul de fata atinge 566/517MB/s la citire si scriere. Foarte decent!
Dimensiunile il fac sa fie usor de legat la chei sau poti sa-l arunci in ghiozdan si sa-l ai acolo in caz de urgenta. Are o carcasa din plastic si un sistem de glisare astfel incat mufa sa fie protejata si sa nu mai ai grija unui capac.
Nu are criptare, nici protectie la stropi de apa sau praf. E un simplu SSD extern la pret corect, viteze decente si cred ca iti faci treaba foarte bine cu el.
DeMons a zis
Vad ca ai folosit varianta de 1TB. Dar cum se comporta la fisere mari? Transfer de 70-90 Gb ? 1 singur fiser. Ca asa la timp scurt, transfer mic, mai toate exceleaza.
„Nu se incinge…”
„Dupa o perioada de utilizare destul de scurta se incinge, ajunge la 65 °C. Viteza de scriere este Intre 300 si 380 Mb/s, însă dupa ce scrii aproximativ 40 Gb scade pe la 50-80 Mb/s. În mare parte sunt mulțumit.”
GigiAgst a zis
„Din categoria gadget-urilor ieftine si utile, ADATA SC610 este un SSD extern cu interfata USB C 3.2 Gen2 la un pret avantajos.”
Salut Gabi, cred ca ai vrut sa spui USB 3.2 Gen 2 Type-A in loc de interfata C.
Nu este o greseala foarte mare, dar ma indus in eroare cand am citit, pt ca deja vroiam sa-l cumpar, si cand am vazut ca e cu Type-C, m-am razgandit, apoi cautand pe site-ul ADATA, am vazut ca este Type-A, si-l voi cumpara cu siguranta.
SSD-urile externe sunt foarte bune pt a instala un sistem de operare gen Linux si folosite la orice computer care nu prezinta incredere sau la alt computer la care nu vrem sa schimbam SO-ul original. Sunt un fel de Usb Stick cu permanenta, eu asa avem instalate Linux Mint si Manjaro Linux, inainte, dar cu ajutorul SSD-urilor externe gen Usb Stick, este mult mai simplu si avantajos. Nu am incercat cu Windows sa vad daca functioneaza si cu el. De ce zic ca nu am incercat, este pt ca eu deja detin un SSD extern gen Usb Stick Transcend 250 Gb cu ambele iesiri Gen Type-C si Type-A, si este foarte bun. Poate poti sa-i faci un review la SSD Transcend exterior cu ambele iesiri sau interfata.