Acesta analizeaza modul in care provocarile sociale actuale au afectat productivitatea si atitudinile la nivel global.
Respondentii la nivel global afirma ca pierd aproximativ doua ore pe zi din productivitate din cauza incapacitatii de a gandi pentru un scop. O prima cauza este epuizarea, stresul si oboseala psihica resimtite din cauza schimbarilor sociale din ultimii doi ani.
Raportul este bazat pe feedback-ul a peste 5.700 de persoane din SUA, Marea Britanie, Germania si Japonia.
Mare parte dintre participanti sunt de parere ca evenimentele externe din ultimii ani (COVID-19, instabilitatea economica, razboiul) contribuie si intensifica distragerile, accentueaza multitasking-ul si oboseala avand efecte negative in calitatea gandirii lor.
- Doar 34% au declarat ca isi petrec „tot” sau „majoritatea” timpului de gandire in gandire clara, profunda si productiva;
- 75% dintre factorii de decizie in domeniul IT la nivel global spun ca numerosi colegii intampina dificultati „foarte mari” sau „oarecum mari” in a se angaja intr-o gandire clara si productiva fara a fi usor distrasi;
- 64% considera ca se bazeaza pe o gandire practica sau de „supravietuire”, iar capacitatea de a gandi rapid si de a face mai multe lucruri in acelasi timp este „extrem de importanta” sau „foarte importanta”, ceea ce duce la o lipsa de gandire inovatoare si de actiune care poate avea un impact asupra productivitatii.
- Mare majoritate considera ca situatia nu se imbunatateste, estimand ca viata lor nu va deveni mai usoara sau mai putin stresanta in urmatorii ani.
- 65% dintre respondenți cred ca implicarea intr-o gandire clara, profunda si productiva ii va ajuta sa ia decizii mai bune.
Orele de gandire productiva variaza foarte mult in functie de regiune si nu se aliniaza întotdeauna cu ziua de lucru traditionala „de la 9 la 17”:
- 37% dintre americanii intervievati si 24% dintre respondentii din Marea Britanie prefera noptile tarzii sau diminetile devreme;
- 25% dintre respondentii japonezi prefera sa se duca la mijlocul diminetii, iar 35% dintre germani gandesc mai clar seara.
Raportul complet il gasiti aici.
Lasa un comentariu!