A trecut aproape o lună de când am aflat că standardul auto Euro 7 a fost redefinit de către Consiliul Europei, iar normele de poluare au rămas la fel ca la cel precedent.
Dar, înainte de toate, cred că ar fi mai interesant și mai util să vedem ce sunt standardele auto Euro. 🙂 Acestea sunt niște serii de reglementări pentru emisiile de noxe provenite din autovehicule care sunt aplicate în Uniunea Europeană, dar și în alte țări. Acestea au fost introduse pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea aerului provenite de la autovehiculele cu motoare cu ardere internă.
Normele impun limite stricte privind emisiile de poluanți, cum ar fi oxizii de azot (NOx), particulele fine, monoxidul de carbon (CO) și hidrocarburile, iar reglementările lor se aplică atât autovehiculelor cu motoare pe benzină, cât și celor cu motoare diesel.
Sistemul standardelor Euro este numerotat și fiecare număr de standard corespunde unor limite specifice pentru emisiile de noxe. Cu cât numărul standardului este mai mare, cu atât reglementările devin mai stricte.
Din 1992, Uniunea Europeană a impus aceste reglementări pentru toate mașinile noi, cu scopul de a îmbunătăți calitatea aerului – ceea ce înseamnă că o mașină trebuie să respecte un anumit standard de emisii Euro atunci când este fabricată. Și, pentru că nu vreau să vă plictisesc cu textul, vă las mai jos o scurtă istorie a standardului, de-a lungul timpului:
Aceste standarde Euro au fost introduse pentru a reduce impactul autovehiculelor asupra mediului și asupra sănătății publice, încurajând dezvoltarea de tehnologii mai curate și mai eficiente din punct de vedere al combustibilului. Aceste standarde sunt adesea actualizate la intervale regulate pentru a impune limite mai stricte și a încuraja inovația în industria auto. Este important de menționat că standardele Euro variază de la regiune la regiune și țară la țară, iar fiecare regiune sau țară poate să aibă propriile reguli și termene pentru adoptarea acestor standarde.
Lasa un comentariu!