Nici nu au trecut doua zile de cand OnePlus anunta noua generatie T, pe care o va lansa in 26 septembrie, in New Dehli, si in 10 octombrie, in Londra, ca azi aflam despre Google, care are de gand sa lanseze cea de-a patra generatie de Pixel, pe 15 octombrie, in New York!
Am evitat sa scriem prea mult despre Pixel 4 si Pixel 4XL, desi printre noi suntem cel putin trei fani ai modelelor de la Google, in redactie. Asta pentru ca stirile despre cele doua terminala curgeau in mod continuu pe internet, prin intermediul diverselor scapari, mai mult sau mai putin controlate. Astfel, am dorit sa va prezentam o varianta cat mai completa, nu articole saptamanale cu diverse specificatii tehnice sau de design. Asa ca, iata ce stim deja despre aceasta lansare:
- telefoanele vor avea integrate un chip sensibil la miscare, denumit Soli. Desi tehnologia nu este noua, fiind anuntata din 2015, pana acum nu am vazut prea multe despre ea. Acest sistem va permit controlul telefonului utilizand gesturi, fara a atinge display-ul. De asemenea, va fi folosit pentru a gestiona deblocarea faciala.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=KnRbXWojW7c
- la fel ca si OnePlus 7 PRO, display-ul va fi unul cu un refresh-rate de 90 Hz, pentru a intari senzatia de fluiditate pe care, oricum, terminalele Pixel o au. In plus, ecranul va integra un senzor care va permite adaptarea luminozitatii si a culorilor, in functie de mediul ambiental. Si, cel mai important, nicunul dintre cele doua modele nu va avea punch-hole, notch sau breton. Spuneti-i cum doriti, dar bucurati-va de un ecran edge-to-edge superb!
- dupa 3,5 generatii de Pixeli, la care a folosit o singura camera foto principala (cu rezultate exceptionale, insa), Big G va face pasul spre camerele duale. Astfel, una dintre ele va fi cu senzor tele-foto, pentru un zoom mai bun. Cu toate acestea, focusul principal va ramane partea de software. De aceea, se pare ca vom avea parte de alte doua moduri de fotografiere: astro-foto (ca doar nu o sa ramana doar Huawei cu celebrele poze ale lunii!) si unul care va permite fotografierea obiectelor sau a persoanelor aflate in miscare.
- mai multi RAMi – sase in locul celor patru pe care ii are generatia actuala. Stiu ca au fost anumite plangeri pe piata despre aplicatii care se opresc fortat, dar cred ca Google face trecerea doar din motive de marketing, ca sa fie in pas cu moda.
- va era dor de modelele cu alb si nergru – denumite Panda? Ei bine, de anul acesta revin pe piata. In plus, vom avea parte si de o noua nuanta de albastru – coral!
Din pacate, sau din fericire, mai sunt aspecte inca neclarificate, pastrate secrete pana la eveniment.:
- nu stim inca daca telefoanele vor fi compatibile cu retelele 5G. Personal, cred ca ar fi un moft, insa SUA si Trump bat moneda pe cursa cu China din domeniu, deci nu m-ar mira sa avem parte de asa ceva.
- nu cunoastem daca vor fi lansate si accesorii pentru telefon. Se discuta de mult timp despre un Pixel Pen sau despre un accesoriu de tip DSLR, pentru a captura fotografii chiar mai bune.
- ramanem in domeniu si ne intrebam daca mult-asteptatul Pixel Watch, acel rival la iWatch care refuza sa apara, va fi prezentat ca si companion al smartphone-urilor de anul acesta. Eu zic ca sunt sanse mai mari sa il vedem pe Trump postand pe Twitter de pe un terminal Huawei, dar stiu unele persoane care inca mai spera!
Cum vi se par noile telefoane Pixel? Sunt ele destul de interesante pentru a-si face loc in cosul vostru de cumparaturi?
Toate articolele noastre depre Google Pixel 4 le gasiti aici.
Sursa: endgadget.com
BursucuL a zis
Vedem ce o fi, însă din experienta mea. Anterioara cu Pixel va pot spune eu personal am fost dejamagit, pomul lăudat nu a dat merele asa cum a fost descris în mediul online. Nu m-a impresionat nimik de la optimizare baterie camere. Venind Pe pixel după telefoane de top de la Xiaomi, Huawei, Samsung, pana și alternativele la Pixel le-am găsit mai ok gen Android one de la Nokia sau Xiaomi. Vorbind de utilizare normala zi de zi pot spune despre Pixel 2Xl bateria era praf dar praf nu prindeam ora 16.00 cu el în ideea în care cu xiaomi Mi8 cu baterie aproape la fel seara la 23.00 mai aveam vreo 20% în acelasi regim de folosire. În afara de Android curat care oricum e curat da da rateuri am ajuns la concluzia mai bine ceva fluent cu interfață proprie și dacă nu îți place instalezi un custom skin ca sunt o groaza. Am un Mate 20x cu Nova launcher arata la fel ca un Pixel după noul skin lam testat în paralel cu un Pixel 3Xl de la un prieten și ghici ce la bătut la fundulet pe Pixel 3Xl la orice task baterie etc. Și apropo cu ecranul ala de 90 Hz…. Mda și one plus 7pro are un ecran bestial u super rata de refresh și baterie decenta de 4000 și cu toate astea toți utilizatorii se plâng ca ecranul suge bateria de rupe. Asa ca să vedem nu cred ca va rupe gura târgului cu nimik și prețul nejustificat va fi prea mare. Pixel e la fel cu iPhone se merita daca ar costa jumătate din prețul de lansare.
Razvan Staicu (@razvan_staicu) a zis
Nu stiu altii cum sunt… Dar eu n-am nici o problema de autonomie cu 2 XL (dupa 1 an si 3 luni de la achizitie). Tavalit „tine” fara stress 24 ore, netavalit rezista peste 48 ore. In cazul meu, mai ales ca nu ma joc, nici o reclamatie despre autonomie sau optimizari. Am in casa si un 3 XL, aceeasi poveste si cu asta.
O fi Bursucu’ super heavy user, sau foloseste aplicatii „mancacioase” de baterie, sau a avut un Pixel gata tavalit. Posibil din cauza asta sa il si ajute telefoanele cu MIUI sau EMUI, sunt recunoscute ca omoara mai tot ce ruleaza in background ca „sa faca economie” de baterie.
Dar, sa revenim la subiect: si eu sunt satul de atatea „leak-uri” si presupuneri. Sa il lanseze odata, sa vedem ce ii poate pielea. As trece la 4 XL doar daca actualul Pixel face vreo figura sau da semne grave ca cedeaza.
Singura dezamagire legata de Pixel 4 este renuntarea la senzorul de amprenta (puteau sa ii puna unul sub display, cum este trend-ul acum) si lipsa difuzoarelor frontale (care era semnatura telefoanelor de la Google, fie Nexus, fie Pixel).
In rest, Pixel rules! La poze sta foarte bine si la update-uri nu-l intrece nimeni.
P.S. – „se merita”, pe bune??
Cristian Răducă a zis
Lasa, Razvane, ca am scris si eu intr-un articol la fel. Se merita 🙁
BursucuL a zis
Fiecare cu nevoile și necesitățile lui, implicit cu ce i se potrivește personal, dacă nu „atingi” telefonul prea des normal ca te duce bateria. Și bateria poate fi un compromis ce se poate face atâta timp cât nu stai mult sa îl încarci dar când mai durează și mult sa îl încarci atunci. Eu pe al meu l-am schimbat pe garanție și schimbat și nu a fost nici o diferență. Dura o eternitate sa se încarce. Când te obișnuiești cu dispozitive care încarcă baterii foarte rapid, sunt foarte rapide în toate task-urile tale fără lag și rulează fluent pe o interfață cu 6GB de ram te aștepți un Android curat pe 4 GB de ram sa facă la fel. La mine nu a rulat. Pixel are nevoie de mai mulți Rami baterie mai mare optimizata conform hardware-ul tel. și încărcare rapidă. Și zic asta pentru ca am folosit un iPhone singurul din viața mea și asta la serviciu fiind telefon de serviciu, un 6s plus, mai puține resurse mai mica baterie și e peste Pixel 2xl. Și apropo de update-uri da vin primele dar nici cu ce folosesc acum nu îmi e rău am toate update-uri pe patch-uri de siguranță cu 1 luna în urma suntem în septembrie ultimul e din August gen programul Android One și ghici ce nu folosesc Android one ci un dispozitiv Huawei. Pentru mine și necesitățile mele Pixel a fost singurul dispozitiv care m-a dejamagit. Se vrea ceva ce nu este încă și din cauza nu își justifica prețul de pe piața. E doar părerea mea și poate sunt un heavy user,pana la urma în ziua de azi presupun ca toate telefoanele își fac treaba conform cu necesitățile fiecaruia.