Ultimul meu review la un smartphone realme a fost cel de la GT2 Pro (link aici), de acum aproape un an. Cu toate acestea, realme 12 Pro reprezintă evoluția lui 11 Pro 5G (link aici), așa că voi face câteva referiri la acest model.
PS: ne-am facut TikTok, iar primul clip este chiar cu realme 12 Pro+
@arenait.ro
Am anunțat de la începutul anului lansarea acestui model, când am primit și informația că designul acestei game este unul elegant, cu elemente care aduc aminte de celebrul brand de ceasuri Rolex. De fapt, realme a colaborat cu un designer de ceasuri care a lucrat și cu compania de lux cu sediul la Geneva. 🙂
Cuprins
- Specificații
- Ambalaj și accesorii
- Design și construcție
- Software și performanță
- Ecran și sunet
- Camera foto și video
- Baterie
- Preț, puncte pro și contra
Specificații
Display |
ecran de tip AMOLED, 1B culori, 800 nits (HBM), 950 nits (peak), cu refresh rate de 120Hz, cu dimensiunea de 6,7 inci (raport ecran/corp de ~90,4%), rezoluție 1080 x 2412 pixeli, densitate de 394 ppi și format 20:9 |
Chipset |
procesor Qualcomm SM6450 Snapdragon 6 Gen 1 (4 nm), CPU Octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A78 & 4×1.8 GHz Cortex-A55) si GPU Adreno 710 |
Memorie RAM |
8 GB de RAM |
Camera foto |
Principală: triplă 50 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.0″, PDAF, OIS; 32 MP, f/2.0, 47mm (telephoto), 1/2.75″, PDAF, OIS, 2x optical zoom; 8 MP, f/2.2, 16mm, 112˚ (ultrawide), 1/4.0″, 1.12µmAre LED flash, HDR și panorama. Filmează 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, gyro-EIS.Secundară: 16 MP, f/2.4, 24mm (wide)Filmează 1080p@30fps |
Stocare |
128 sau 256 GB spațiu de stocare (eu l-am primit pe cel de 256 GB) |
Conectivitate |
Dual SIM (Nano-SIM cu dual stand-by); Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band; Bluetooth 5.2, A2DP, LE; GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS; NFC |
Sistem de operare |
Android 14 cu interfața Realme UI 5.0 |
Acumulator |
5000mAh din aliaj Litiu-Polimer, compatibilă cu Fast Charge la 67 W (oferă un ciclu de încărcare 1-50% în ~19 minute) |
Altele |
senzor de deblocare cu amprentă digitală integrat în ecran; senzor de deblocare facială; disponibil în două culori: Submarine Blue și Navigator Beige; mufă de încărcare USB-Type C; Always-On display, OTG |
Ambalaj și accesorii
Cutia este una clasică deja pentru producătorul chinez, colorată în galben și cu numele modelului imprimat. Are și o chestie nouă – în colțul stânga sus scrie că avem de-a face cu brandul cu cea mai rapidă creștere din Europa. Am scris aici și aici, la momentele respective, nu mai intrăm în detalii acum, dar mi se pare interesant că au printat asta pe cutie. Adică, la nivel de marketing, de când pui ochii pe noul lor telefon, vezi că ai de-a face cu o companie în creștere maximă!
Revenind la subiect, în cutie avem telefonul, încărcătorul, cablul USB-C, o broșură informativă, cheița pentru SIM-tray și o husă transparentă, de silicon. În plus, realme 12 Pro vine cu o folie preaplicată deja pe ecran.
Design și construcție
Am primit modelul Submarine Blue, care mi se pare cel mai elegant dintre cele două. Ollivier Savéo, designerul cu care au colaborat cei de la realme, a reușit ceea ce părea imposibil acum cinci ani – să avem telefoane de gamă medie care să aibă factorul WOW! la design.
Principala atracție aici este modulul camerei cu accente aurii la exterior și un cadran cu aspect de soare în interior. Telefonul are o greutate decentă (196 g) și se simte bine în mână. Atât ecranul, cât și panoul din spate sunt curbate, ceea ce face ca telefonul să pară și să se simtă mai subțire decât este (8,75 mm).
Rămânem la partea din spate, ea este acoperită cu piele ecologică, lucru care îi conferă un grip excelent și nu permite să rămână amprentele imprimate pe telefon, chiar dacă nu folosiți o husă dedicată. Pentru a evidenția și mai mult modulul camerei, avem o bandp metalică, de aceeași culoare, care împarte spatele pe verticală, în două părți egale, creând impresia unei curele de la ceasul care se vrea zona camerelor.
În partea din față, telefonul are margini uniforme pe laturile opuse, care sunt subțiri. Partea frontală arată foarte asemănător cu realme 11 Pro, care are, de asemenea, un ecran curbat de aceeași dimensiune. realme 12 Pro 5G vine, de asemenea, cu un rating IP65.
Pe muchia superioară avem antena GSM și un difuzor, pe cea opusă avem tăvița pentru cartelele SIM, mufa de încărcare și un alt difuzor, iar butoanele de volum și de pornit/oprit sunt ambele pe marginea drepată.
Cadrul telefonului este din metal de aceeeași culoare cu inserțiile de pe spate.
Este și un mic neajuns la acest design – în afara spatelui din piele și al inserțiilor metalice – totul, până și ratingul IP, sunt extrem de similare cu cele de la seria OnePlus 12… Or fi ele branduri care aparțin aceluiași holding, dar pare puțin cam mult. În plus, nu am găsit informații despre o eventuală protecție a display-ului…
Software și performanță
Telefonul vine din fabrică cu Android 14, peste care este aplicată interfața realmeUI 5.0. Pentru cei care nu știu, realme UI oferă o experiență de utilizare extrem de personalizată și permite utilizatorilor să personalizeze o mulțime de lucruri de pe dispozitiv în funcție de preferințele lor.
Dispozitivul este alimentat de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1, care oferă performanțe decente la acest nivel de preț. Este disponibil cu 8 GB de RAM și până la 256 GB de stocare internă, ceea ce îi permite să facă față cu ușurință multitasking-ului. Cu toate acestea, nu recomand să îl forțați prea mult, pentru că, după o anumită perioadă, tinde să sacadeze.
În timp ce hardware-ul, software-ul și interfața de utilizare sunt bune, spre foarte bune, compania trebuie să lucreze la optimizarea sistemului de operare. realme a confirmat că 12 Pro va primi doar două actualizări majore ale sistemului de operare și doar trei ani de actualizări de securitate, ceea ce reprezintă un minim, în nici un caz ceva satisfăcător.
Senzorii de deblocare, fie el cel de amprentă, fie cel facial, au funcționat și ei fără vreo problemă, dar țin să remarc că nu avem parte de compatibilitate eSIM. Cu toate acestea, poate accesa rețele 5G, deci măcar viteza de descărcare a fișierelor va fi bună.
Am primit și un update pe perioada cât l-am folosit, dar nu a fost nimic major, ci doar o actualizare a versiunii de securitate de la Google.
Ecran și sunet
Ecranul de 6,7 inci cu rezoluție FHD+ de pe realme 12 Pro oferă o rată de reîmprospătare de 120 Hz, ceea ce conferă un plus pentru gama de preț în care joacă. OK, sunt tot mai multe telefoane de gamă medie care oferă așa ceva, dar coroborăm asta cu designul care iese în evidență, cu bateria mare și prețul corect.
Raportul mai mare de 93% dintre ecran și corp, cam pe unde se regăsesc și flagship-urile Android, îi permit să fie utilizat cu ușurință și pentru binging. De asemenea, acesta oferă o luminozitate maximă de până la 950 de nits. Configurația de difuzoare stereo cu suport Dolby Atmos completează foarte bine acest ecran frumos. Și îmi asum fiecare cuvânt din această afirmație – este unul dintre cele mai calitative și bine calibrate display-uri de pe piața mid-range.
Fiind vorba de un ecran OLED, acesta oferă un raport de contrast excelent, iar culorile par strălucitoare și vii, în special în modul vivid. Utilizatorii care preferă culori mai realiste pot trece la modul Cinematic, iar utilizatorii care doresc un contrast mai mare pot opta pentru modul strălucitor, care exagerează puțin mai mult culorile și care, cu siguranță, arată puțin nefiresc.
La nivel audio, realme se descurcă la fel de bine, oferind un sunet clar și bine conturat, cu ajutorul celor două difuzoare stereo. Bine, dacă urci cu volumul peste 90% , este posibil să nu fie tocmai ok, în funcție de tipul melodiei. 🙂
Camera foto și video
realme 12 Pro vine cu o cameră principală dotată cu un senzor nu tocmai nou și nici tpcmai perdormant – Sony IMX882 de 50MP cu suport OIS. Cu toate acestea, rezultatele sunt destul de bune.
Senzorul său de 1/2 inch are o distanță focală echivalentă cu 26 mm și o deschidere f/1.8. Producătorul spune că acest obiectiv este ideal pentru a captura fotografii expansive atât în condiții de lumină naturală, cât și în condiții de lumină slabă. Datorită deschiderii mari, se spune că senzorul principal permite o lumină amplă, îmbunătățind claritatea imaginii.
Vă las câteva dintre fotografiile făcute de mine, pe timpul review-ului:
- camera principală, mod zi, zoom diferit
- camera principală, mod zi, HI-RES
- camera principală, mod street
- camera principală, mod bokeh
- camera selfie, mod zi
- camera selfie, mob zi, bokeh
Mai jos vă las și filmările cu realme 12 Pro:
Baterie
realme 12 Pro include o baterie destul de mare – 5.000 mAh – pentru dimensiunile sale, cu suport pentru încărcare rapidă de 67W, care durează aproximativ 50 de minute pentru a încărca complet bateria. Odată încărcat complet, telefonul poate oferi până la 6 ore de funcționare a ecranului în cazul unei utilizări regulate.
Din păcate, telefonul nu vine cu suport pentru încărcarea wireless…
Preț, puncte pro și contra
Telefonul este destinat utilizatorilor de gamă medie, dar pare un downgrade al seriei OnePlus 12: același tip de design (nu identic, însă, și cu un plus pentru modelul de față), dimensiuni și greutate aproape similare, perioada de lansare identică etc.
Știu că BBK, compania care deține cele două branduri – pe lângă OPPO și vivo – vrea să optimizeze cât mai mult costurile, dar le-aș sugera să diferențieze mai mult modelele lor.
Preturile sunt dupa cum urmeaza:
- realme 12 Pro de la 1999 lei
- realme 12 Pro + de la 2499 lei
- Disponibilitate final de Aprilie si va fi disponibil la eMAG, Flanco, Carrefour, PC Garage
PRO
- design frumos, mai ales prin prisma pielii ecologice folosite
- dual-sim, compatibil 5G
- încărcare ultra-rapidă la 67W
- performanță bună în utilizare
- display excelent cu refresh rate de 120 Hz
- camere bune pentru gama lui
- 5G pe ambele SIM-uri
CONTRA
- certificare doar IP65
- procesorul putea fi mai nou
- incompatibil eSIM
- lipsa încărcării wireless
- doar doi ani suport software
Lasa un comentariu!